Prajitura cu mere si morcovi usor de preparat

0
77
prajitura cu mere

Am sa-ti prezint o prajitura cu mere si morcovi, usor de preparat, foarte delicioasa, pufoasa si numai buna de preparat in aceasta perioada.

Ceea ce este de retinut la aceasta reteta, este ca folosim aproximativ 80% fructe si legume. Este un desert usor de preparat, delicios si foarte sanatos. Atat copiii, cat si cei mari il vor adora.

Ingrediente pentru blat- Prajitura cu mere

2 Morcovi
2-3 Mere
100g Gem de gutui
200-300g Faina
100g Zahar
100ml Ulei de masline extravirgin
100g Nuci maruntite
100g de Unt
1 Plic de Praf de copt
1 3 Plicuri de zahar vanilinat
1 Plic de scortisoara
1 Lingurita de bicarbonat
1 Sticluta esenta vanilie
1 Lamaie rasa

Ingrediente pentru crema:

La alegere:

1 Cutie de smantana pentru frisca

1 Cutie crema de branza

Afla care este reteta pentru Muffins cu Nutella

Mod de preparare prajitura cu mere:

Prajitura cu mere

Amestecati marul ras impreuna cu gemul de gutui si morcovul ras, zaharul, esenta si scortisoara intr-un bol. Dupa ce ati omogenizat totul, putem trece la pasul urmator.

Puneti faina in alt vas impreuna cu bicarbonatul, zaharul vanilinat, uleiul de masline, nucile bine maruntite si untul. Amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati compozitia obtinuta din amestecul de mere si morcovi. Asigurati-va ca totul este omogenizat.

Aveti nevoie de o tava de 25\40cm. Inainte de a pune aluatul in forma, ungeti peretii tavii cu untul ramas. Turnati compozitia in tava si introduceti in cuptorul preincalzit pentru c.c.a 35-40 min la temperatura medie. Puteti verifica cu o scobitoare inainte de a o scoate de la cuptor.

Lasam blatul obtinut sa se raceasca aproximativ 40 min.

Intre timp, preparam frisca sau crema de branza cu untul (eu am ales sa combin toate cele 3 ingrediente, iar rezultatul a fost pe masura-va recomand acelasi lucru!) si ornam, doar dupa ce prajitura s-a racit. Lasam la frigider pentru aproximativ 1h 30min apoi prajitura cu mere poate fi servita.

Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.