Parintii isi pot lua liber pana la terminarea anului scolar

0
48

Legea prin care parintii isi pot lua zile libere de la serviciu pana la terminarea anului scolar a fost promulgata. Presedintele , Klaus Iohannis , a declarat ca de aceste prevederi vor beneficia parintii copiilor cu varsta de pana la 12 ani. Acestia trebuie sa fie inscrisi in cadrul unei unitati de invatamant. Cu aceeasi condiție , vor beneficia de prevederile date , parintii tinerilor cu dizabilitati , a caror varsta nu depaseste 26 de ani.

,,Prevederile prezentei legi nu se aplica in cazul in care unul dintre parinti are raportul de munca suspendat pentru intreruperea temporara a activitatii angajatorului, in conditiile art. 52 alin.(1) lit.c) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Prevederile prezentei legi nu se aplica nici in cazul in care celalalt parinte nu realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, cu exceptia situatiei in care este incadrat in grad de handicap grav sau accentuat si astfel este scutit de la plata impozitului pe venit. ’’ , se declara in actul normativ.

Legea promulgata de Klaus Iohannis Legea vizează aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Citeste si : Starea de alerta maxima intra in vigoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.