Starea de alerta maxima intra in vigoare

1
57

La inceputul sedintei de Guvern , Ludovic Orban a anuntat ca se vor lua masuri de catre autoritati pentru a controla respectarea masurilor impuse de starea de alerta.

,,Ca atare, o data cu adoptarea HG in baza legii va repet avem la dispozitie toate instrumentele legale necesare, inclusiv amenzile. Oameni care ne acuzau ca am dat amenzi , acum acuza ca nu am dat. O conduita corecta din partea tuturor contribuie la sanatatea publica. Din punctul meu de vedere, cat e evident ca acest virus generează riscuri majore, inclusiv pentru viata. Orice comportament care nu e corect si care poate duce la infectare trebuie sanctionat. Suntem democratie, dar nu e anarhie. Democratia functioneaza in beneficiu celor care respecta regulile. ’’, a spus premierul.

Toate ministerele care au atributii in starea de alerta trebuie sa emita acte normative in baza legii si a HG pentru stabilirea tuturor regulilor de desfasurare a transportului public , a activitatii in institutii. Trebuie sa asigure reglementarile secundare pentru a avea garantia ca se impiedica la maxim riscul de raspandire.

MAI , inclusiv Politia Locala , se vor implica cu toate fortele pentru a se asigura ca se respecta regulile.

Citeste si : Daca nu se respecta starea de alerta , se revine la starea de urgenta !

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.