Reguli pe care angajatorii si salariatii trebuie sa le respecte in timpul pandemiei

0
149
Reguli

Ministerul Muncii a declarat ca pentru revenirea salariatilor la serviciu , angajatorii trebuie sa respecte un set de reguli stricte. Printre masurile necesare sunt verificarea temperaturii , dezinfectia suprafetei de lucru , punerea la dispozitia angajatilor a dezinfectantului si a mastilor.

Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a publicat un ordin pe care toti angajatorii din sectorul public si privat trebuie sa le indeplineasca pe perioada starii de alerta. Documentul este semnat de Ministrul Muncii , Violeta Alexandru si de Ministrul Sanatatii , Nelu Tataru.

Angajatorii au obligatia de a afisa la intrare regulile de conduita obligatorie. In cazul in care compania este formata din mai mult de 50 de angajati care desfasoara activitatea in acelasi spatiu de lucru , angajatorul poate individualiza programul de lucru al angajatilor. Acestia mai au obligatia de a asigura o culoare speciala de circulatie pentru angajati , in vederea evitarii aglomeratiei.

Urmare a declararii starii de alerta , majoritatea populatiei a reinceput serviciul. Pe langa regulile de igiena care trebuie respectate , ca si pana acum , angajatorii au mai impus si alte obligatii. Printre noile reguli impuse este si evitarea spatiilor comune. De asemenea trebuie ca angatul sa anunte imediat angajatorul daca prezinta la inceputul sau in timpul programului de lucru , simptome ale infectarii cu coronavirus ( tuse , stranut, rinoree, dificultati respiratorii , febra, stare generala alterata).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.