Dulceata de nuci verzi

0
112

Proprietatile nucilor verzi sunt uluitoare. Contin calciu , fier , zinc , potasiu si vitaminele A,B,E si F. Miezul de nuca te scapa de infectiile urinare si de tuse iar coaja macerata te scapa de varice.

Pe langa miezul care are o multime de beneficii , coaja poate fi utilizata in tratarea negilor dar si in combaterea afectiunilor stomacului.

Dulceata de nuci verzi este bogata in iod si considerata un adevarat medicament. Timpul de preparare este indelungat , insa merita efortul.

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente :

  • 1,5 kg de nuci verzi
  • 1 kg zahar
  • 2 lamai
  • 600 de ml de apa
  • arome dupa preferinta : esenta/baton de vanilie , scortisoara, praf de cuisoare

Mod de preparare :

Nucile trebuie culese direct din pom , la inceputul lunii iunie . Trebuie sa alegeti nuci mai mari pentru ca veti pierde foarte mult din volum in timpul fierberii.
Curatati nucile de coaja pana cand ajungeti la partea alba a nucii. Dupa ce ati terminat de curatat , puneti-le in apa rece in care ati stors lamaile. Lasati nucile pe toata durata noptii acoperite de apa si schimbati apa de cateva ori , adaugand de fiecare data zeama de lamaie.

Pentru ca nucile sa nu fie amare , trebuie oparite in apa clocotita. Dupa ce fierb timp de 5 minute , trebuie scurse si lasate intr-un bol cu apa curata, rece.

Zaharul cu apa si o feliuta de lamaie , se pun intr-un recipient de inox si se lasa la fiert pana se obtine o compozitie legata . Cand s-a obtinut consistenta, adaugati nucile bine scurse , iar din momentul in care compozitia a inceput sa fiarba , mai lasati le foc mediu cca 10 minute.

Lasati la racit timp de 6 ore dulceata rezultata. Daca dupa racire, vi se pare ca siropul este mult prea lichid , mai repetati procedeul de fierbere inca odata. De acesta data , din momentul fierberii , mai lasati pe foc doar 5 minute.

Citeste si : Baba neagra – reteta moldoveneasca

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.