Daca nu se respecta starea de alerta , se revine la starea de urgenta !

1
63
Alerta

Nelu Tataru declara ca inca de la instituirea starii de alerta, pupulatia a incalcat regulile de distantare sociala. Presedintele, Klaus Iohannis , a declarat joi ca distantarea sociala , munca de acasa, respectarea normelor de igiena si purtatul mastii sunt esentiale pentru lupta impotriva pandemiei.

,, Daca situatia se va inrautati si datele vor arata un numar in crestere de infectari , nu voi ezita sa declar starea de urgenta. ’’ , a declarat presedintele.

Nelu Tataru a mai tinut sa precizeze ca masurile de relaxare nu trebuie confundate cu relaxarea totala.

,, Daca am relaxat anumite domenii , le-am relaxat tocmai considerand ca aceste domenii sunt cele care ar putea fi cu cele mai putine repercursiuni. (…) Tin sa reamintesc ca precautiile si regulile trebuie sa ramana de baza. Sunt 14 zile in care noi, ca Minister al Sanatatii si celelalte ministere de resort , urmarim evolutia. Daca aceasta evolutie este nefavorabila , vom reinterveni si vom pune restrictii. Daca evolutia este favorabila , atunci putem sa ne gandim si la alte relaxari. ’’, a declarat Tataru.

Reactia ministrului a fost urmare a incidentului din parcul Herastrau , unde mai multe terase au organizat petreceri in aer liber , nerespectand starea de alerta. Pe langa nerespectarea distantarii sociale , acestea nu aveau voie sa vanda mancare , nici macar la pachet.

,, Am dispus anularea autorizatiei pentru functionarea tersaselor celor doua societati comerciale a caror inconstienta este fara limita. ’’, a declarat viceprimarul Aurelian Badulescu.

Citeste si : A intrat in vigoare starea de alerta pentru o perioada de 30 de zile

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.