,, Pe aripile vantului ’’ a fost retras de pe platforma de streaming HBO Max

0
60

,, Pe aripile vantului ’’ , pelicula cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei a fost retrasa de pe platforma de streaming HBO Max.

Premiat cu opt Oscaruri , a fost acuzat de revizionism de catre unii istorici. Unul dintre motivele pentru care a fost retras este nedevarul istoric confor caruia statele din Sud au luptat pentru indepndenta lor politica, amenintata de Nord, si nu pentru mentinerea scalviei.

,, Pe aripile vantului ’’ (,,Gone With The Wind’’) a aparut in anul 1939 si este un lungmetraj de 3 ore si 58 de minute. Este o adaptare a romanului lui Margaret Mitchell si prezinta o viziune edulcorata a sclaviei.

Hotararea retragerii temporar de la difuzare a tinut cont si de contextul actual , in plina miscare impotriva rasismului si violentelor politiei care-i vizeaza pe afroamericani in SUA, dupa moartea lui George Floyd.

HBO Max este o platforma a grupului WarnerMedia, filiala a operatorului de cablu AT&T. Acesta aduce un catalog foarte important de seriale si filme si vrea sa concureze cu giganti ai streamingului , precum Netflix.

Filmul este in continuare accesibil pe alte platforme online.

Vezi si : 55 cele mai bune filme de dragoste

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.