Enel , Honda si Nintendo victime ale unui atac cibernetic

0
36

Enel, Honda si Nintendo au fost victimele unui atac cibernetic in acest weekend. Acesta a fost de tip ransomware , atac insotit de raspcumparare , din familia Ekans/Snake.

Grupul Enel , inclusiv companiile din Romania, a declarat ca departamentul de relatii cu clientii a fost afectat o buna perioada de timp. In Romania , mai multe computere ale companiei au fost afectate de atac. Reteaua informatica interna, a fost temporar blocata din precautie.

,, Grupul Enel informeaza ca in seara zilei de duminica 7 iunie a gestionat un atac asupra retelei sale IT, provenit dintr-o incercare de raspandire a unui ransomware. Compania a implementat imediat procedurile de raspuns stabilite, prin efectuarea tuturor interventiilor menite sa elimine orice risc rezidual si sa garanteze continuitatea activitatilor sale. Toate serviciile IT interne au fost restaurate eficient si in deplina siguranta in primele ore ale zilei de luni, 8 iunie, facand posibil ca toate activitatile comerciale sa functioneze fara probleme. Enel informeaza ca nu au existat probleme critice cu privire la sistemele de control de la distanta ale infrastructurii de distributie si centralelor electrice, precum si ca datele clientilor nu au fost expuse tertilor.’’ , a declarat Enel pentru Profit.ro.

Malwarebytes Labs a declarat ca ransomware-ul este scris in GOLANG si are o viteza mare de raspandire care cripteaza datele de pe calculatoarele companiilor , pentru a permite solicitarea unei sume de rascumparare.

Vezi si: Atacuri cibernetice asupra unor spitale din Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.