Romsilva incheie campania de impaduriri de primavara

0
73

Romsilva a plantat in cele 17 hectare de perdele forestiere infiintate in proximitatea autostrazii A2 , aproximativ 27 de milioane de puieti forestieri. Cele mai mai suprafete care au reusit sa fie impadurite sunt inregistrate la directiile silvice  din Suceava, Bacau, Neamt, si Mures.

Directia Silvica Bacau a regenerat natural cu 306 hectare in plus fata de programul initial, fiind urmata de directiile silvice Suceava, cu 88 de hectare, Mehedinti, cu 59 hectare, si Mures, cu 60 de hectare.

,, In total, in fondul forestier de stat administrat, Romsilva a regenerat 10.065 hectare, cu 11,8% mai mult peste programul campaniei. Aproximativ 6.449 hectare fond forestier au fost regenerate pe cale naturala. 3.616 hectare pe cale artificiala, prin impaduriri, inclusiv 17 hectare perdele forestiere infiintate in proximitatea autostrazii A2. ’’, a declarat Romsilva intr-un comunicat.

In aceasta primavara, Romsilva a regenerat 1.503 hectare in fondul forestier privat. Aproximativ 48% din totalul padurilor la nivel national sunt administrate de aceasta. S-au regenerat aproximativ 111.554 de hectare fond forestier de stat , in ultimii 7 ani. Astfel , in acest interval , s-au plantat peste 200 de milioane de puieti forestieri.

Conform comunicatului dat de Romsilva , au reusit sa depaseasca programul de regenerari artificiale , datorita conditiilor meteorologice favorabile.

Vezi si : Industria lemnului primeste sprijin de 200 de milioane de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.