Industria lemnului primeste sprijin de 200 de milioane de euro

1
29

Firmele mici de exploatari forestiere vor primi sprijin de 200 de milioane de euro din fonduri europene. Ministrul Mediului, Costel Alexe , a anuntat ca sumele se vor acorda in granturi de cate 200.000 de euro.

Astazi , la  Universitatea Transilvania din Brasov a avut loc Dezbaterea privind identificarea, dezvoltarea si implementarea unor mecanisme financiare de sustinere pentru industria lemnului, in viitorul exercitiu din 2021 – 2027. Astfel , s-a hotarat acordarea de fonduri pentru sustinerea firmelor mici de exploatari forestiere.

Pe langa sprijinul acordat in cadrul PAC (Politica Agricola Comuna) prin FEADR, in cadrul exerciutiului financiar din 2021 – 2027, ministrul isi doreste si accesarea de fonduri europene.

,,In acest sens, s-au purtat discutii cu Ministerul Fondurilor Europene si s-a obtinut acordul de principiu, astfel: circa 200 milioane euro, sprjin financiar pentru firmele mici de exploatări forestiere. Sumele se vor acorda in granturi de cate 200.000 de euro. Pentru derularea cu usurinta a finantarii se va desemna Administratia Fondului pentru Mediu ca Organism de Implementare; se vor cauta solutii si se vor aloca sume si pentru sectorul de prelucrare primara a lemnului, silvoturism, infrastructura forestiera.’’, a declarat Alexe.

Ministrul Mediului a tinut sa specifice ca isi doreste dezvoltarea unor masuri noi , ajutatoare silviculturii din Romania.

Vezi si : Dupa 15 iunie se redeschid gradinitele si afterschool-urile

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.