Pensiile speciale de peste 7.000 de lei urmeaza sa fie impozitate cu 85%

0
23
Pensii speciale

Parlamentul a adoptat ca pensiile speciale de peste 7.000 de lei sa fie impozitate cu 85%. Cele cuprinse intre 2.000 si 7.000 de lei urmeaza sa fie impozitate cu 10%. Impozitarea va fi aplicata si in cazul pensiilor speciale ale magistratilor, militarilor si politistilor.

Romania nu indeplineste conditiile necesare pentru aderarea la moneda Euro

,, Pensiile cu valoare de pana la 2.000 de lei inclusiv nu se impoziteaza, cele cuprinse intre 2.000 si 7.000 se impoziteaza cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impoziteaza cu 85%, pentru ceea ce depaseste suma de 7.001 lei.’’ , arata un amendament al PNL, PSD si UNR.

A fost inregistrat un singur vot impotriva si 307 voturi ,, pentru ’’. Proiectul se refera si la pensiile deputatilor si senatorilor. Acesta va fi supus votului in plenul reunit al Parlamentului de joi.

Pensiile speciale vor fi impozitate astfel :

  • pensia de serviciu prevazuta de Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
  • pensia de serviciu prevazuta de Legea nr.567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea si al personalului care functioneaza in cadrul Institutului National de Expertize Criminalistice, cu modificarile si completarile ulterioare.
  • pensii militare prevazute de Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificarile si completarile ulterioare (militari, politisti, jandarmi, agenti din penitenciare, servicii secrete).
  • indemnizatia pentru limita de varsta prevazuta de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu completarile ulterioare (primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de Consilii judetene).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.