Politia Romana investeste 483 de milioane de lei in achizitia de autovehicule

0
53

Autovehiculele Dacia ( Logan si Duster ) achizitionate de Politia Romana , vor fi livrate pana la sfarsitul lunii septembrie, anul acesta. Ministerul Afacerilor Interne si reprezentantii Dacia Renault au semnat contractul pentru achizitia de autospeciale in valoare de peste 483 de milioane de lei .

Politia Romana va primi 6.744 autovehicule, dintre care 3.360 Dacia Logan , 3.382 Dacia Duster si 2 Dokker.

,, Este o onoare, o mandrie (…) de a putea semna acest contract pentru furnizarea de vehicule. Este o mandrie pentru noi sa putem avea masini care sa se afle in dotarea Politiei si care sa fie Duster si Logan. Industria automobilelor este foarte importanta in Romania, ea reprezinta 14% din PIB si 26% din exporturi. Deci, industria automobilelor este importata si multumesc  ministrului Afacerilor Interne ca ne-a sprijinit in aceasta perioada. Este foarte important ca uzinele sa functioneze si ansamblul de furnizori pe orizontala. ’’, a spus reprezentantul Dacia Renault.

Doar aproximativ 139 de milioane de lei din intreaga suma alocata achizitiei a existat in bugetul MAI. Restul sumei necesare pana la 483 de milioane de lei a fost alocata printr-o decizie a Guvernului , din fondul de rezerva.

Marcel Vela , a declarat pentru News.ro ca decizia de a investi aceasta suma a fost pentru cresterea mobilitatii efectivelor in lupta impotriva infractorilor. Totodata si-au dorit si incurajarea productiei romanesti de autovehicule.

Vezi si : VIDEO | S-au imbrancit in timpul conferintei de presa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.