Polonia isi doreste preluarea soldatilor americani de la bazele NATO din Germania

0
34

Donald Trump intentioneaza sa retraga soldatii americani de la bazele NATO din Germania pentru a ajuta consolidarea securitatii in intreaga Europa. Autoritatile poloneze spera ca soldatii retrasi sa fie repatizati in Polonia.

,,Sper intr-adevar ca, in urma numeroaselor discutii pe care le-am avut si dupa ce ne-am demonstrat soliditatea in calitate de partener al NATO, un anumit numar de soldati stationati in prezent in Germania si care vor fi retrasi de Statele Unite se vor regasi in Polonia.’’ , a spus premierul Poloniei , Mateusz Morawiecki.

Trupele militare din Germania gazduiesc cea mai mare desfasurare militara americana din Europa. Richard Grenell a declarat anul trecut ca ,, germanii ajung sa-si cheltuiasca surplusul pentru programe nationale’’ , in contextul in care desfasurarile NATO pe teritoriul Germaniei nu au fost platite de contribuabilii americani.

,, Planurile demonstreaza ca administratia Trump ignora sarcina de baza a conducerii: mentinerea partenerilor de alianta implicati in procesul de decizie. Toata lumea beneficiaza de unitatea aliantei; numai Rusia si China beneficiaza de dispute. Washingtonul ar trebui sa fie mai constient . ’’, a spus parlamentarul german Johann Wadephul.

Wadephul este de parere ca Europa trebuie sa devina mai autonoma in problemele de aparare.

Vezi si : Seful Pentagonului se opune desfasurarii armatei impotriva manifestantilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.