Seful Pentagonului se opune desfasurarii armatei impotriva manifestantilor

0
32

Seful Pentagonului , Marke Esper, se opune impotriva desfasurarii armatei pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Esper a declarat miercuri , in mod public , ca nu este de acord cu decretarea starii de insurectie. Aceasta ar permite desfasurarea militarilor activi impotriva cetatenilor americani , si nu doar a unor rezervisti din Garda Nationala.

In ultimele zile , politia a arestat aproximativ 9.000 de persoane din intreaga tara, cu privire la acte de violenta, nerespectarea interdictiei de circulatie pe timpul noptii sau distrugeri.

Conform presei internationale, vineri seara , imprejurimile Casei Albe au fost pazite de un numar impresionant al Secret Service iar Donald Trump ar fi fost pus la adapost intr-un buncar securizat. Pentru a pune capat interpretarilor , Trump a declarat ca ,, era o informatie falsa ’’.  Acesta ar fi fost escortat in buncar pe timpul zilei , inainte sa apara manifestantii.

Situatia a degenerat in revolte, in numeroase orase , Trump declarand ca va urma o desfasurare a trupelor ,,pentru a rezolva rapid problema’’. Seful Pentagonului a denuntat declaratia , vazand o deriva autocratica.

Politistul care l-a ucis pe George Floyd, Derek Chauvin, a fost inculpat de omor prin imprudenta si arestat. Ceilalti agenti care au asistat la scena au fost dati afara din politie.  Pentru moment acestia nu sunt urmariti in justitie.

Vezi si : Anonymus fac amenintari dure in cazul uciderii lui George Floyd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.