Presedintele Trump a avertizat Iranul ca vor exista represalii majore daca acestia vor ataca SUA

0
79
Presedintele Trump a avertizat Iranul ca vor exista represalii majore daca acestia vor ataca SUA

Presedintele Trump a avertizat duminica ca Iranul ar putea suferi „represalii majore” daca natiunea vizeaza SUA, pe masura ce tensiunile continua sa escaladeze in Orientul Mijlociu, dupa ce atacul aerian condus de SUA l-a ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani.

 

Iranul a promis sa riposteze si sa razbune moartea sefului Fortei de Elita a Corpului Garzii Revolutionare Islamice. Cu toate acestea, Trump a declarat duminica despre un posibil atac: “Daca se intampla, se intampla. Daca fac ceva, vor fi represalii majore”.

 

Oficialii iranieni au anuntat, de asemenea, ca vor abandona acordul nuclear din 2015, semnaland amenintari de proliferare nucleara in continuare.

 

Trump a replicat sambata ca site-urile culturale ale Iranului erau tinte potentiale pentru actiunea militara a Statelor Unite. “Au voie sa ne ucida oamenii. Sunt lasati sa ne tortureze si sa ne terorizeze cetatenii. Au voie sa foloseasca bombe si sa arunce in aer oamenii si nu avem voie sa atingem site-urile lor culturale? Nu, nu functioneaza asa “, a declarat Trump reporterilor la bordul Air Force One duminica.

 

La inceputul aceleiasi zile, parlamentarii irakieni au aprobat o rezolutie prin care solicitau expulzarea trupelor americane din tara, care au fost trimise acolo in urma cu mai bine de patru ani pentru a ajuta in lupta impotriva gruparii teroriste a Statului Islamic.

 

Trump a spus ca trupele americane nu vor pleca, decat daca guvernul irakian ar plati inapoi SUA pentru „o baza aeriana extrem de scumpa, care este acolo”.

 

El a continuat: “A costat miliarde de dolari sa o construim, cu mult inainte de timpul meu. Nu plecam decat daca ne platesc pentru asta.”

 

De asemenea, presedintele a amenintat cu taxarea Irakului „sanctiuni asa cum nu le-au mai vazut niciodata”, daca ar exonera prematur trupele americane.

 

“Daca exista vreo ostilitate, daca vor face orice credem ca este necorespunzator, vom pune sanctiuni Irakului, sanctiuni foarte mari”, a spus Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.