Printul William si Kate Middleton si-au dezvaluit planul de salvare a planetei

0
100
Printul William si Kate Middleton si-au dezvaluit planul de salvare a planetei

Marele anunt al printului William si al lui Kate Middleton a sosit, si este un plan de salvare a planetei.

 

Ducele de Cambridge a anuntat The Earthshot Prize: un set ambitios de provocari care initiaza actiuni globale si intersectoriale pentru repararea planetei.

 

Premiul ar putea fi acordat unor persoane, echipe sau colaborari – oameni de stiinta, activisti, economisti, lideri, guverne, banci, intreprinderi, orase si tari – oricine aduce o dezvoltare substantiala sau contributie deosebita la rezolvarea provocarilor de mediu.

 

La fel ca si un premiu financiar semnificativ, castigatorii vor primi o recunoastere publica imensa pentru activitatea lor.

 

Intr-o declaratie, William a spus ca planeta noastra se afla intr-un „punct de rascruce” si a spus ca alegerea din fata noastra este fie sa continuam sa o deterioram, fie sa ne amintim puterea pe care o avem ca oameni de a rezolva problemele.

 

El a spus ca in urmatorul deceniu ne prezinta un test pentru repararea Pamantului, incepand cu 2020, cu o noua actiune pentru a risipi pesimismul actual din mediul inconjurator si a-l inlocui cu optimism si actiune pozitiva.

 

Ducele a spus: „Pamantul este intr-un punct de basculare si ne confruntam cu o alegere marcanta: fie continuam asa cum suntem si deterioram iremediabil planeta noastra, fie ne aducem aminte de puterea noastra unica ca fiinte umane si de capacitatea noastra continua de a conduce, inova si rezolva problemele.

 

„Amintiti-va de civilizatiile impresionante pe care le-am construit, de tehnologia de salvare a vietii pe care am creat-o, de faptul ca am pus un om pe luna.

 

“Oamenii pot realiza lucruri grozave. Urmatorii zece ani ne prezinta unul dintre cele mai mari teste ale noastre – un deceniu de actiuni pentru repararea Pamantului.”

 

Planul este de a lansa oficial proiectul mai tarziu in acest an, insa deja se lucreaza intens la acesta.

 

Provocarile Earthshot vor fi anuntate in cadrul unor evenimente speciale de pe glob si o ceremonie anuala de premiere va avea loc in diferite orase in fiecare an, intre 2021 si 2030.

 

Intr-un film special care lanseaza premiul The Earthshot, Sir David Attenborough a declarat:

„Spiritul Moonshot ne poate ghida astazi pe masura ce ne confruntam cu provocarile grave pe care ni le impune Pamantul.

„Anul acesta Printul William si o alianta globala lanseaza cel mai prestigios premiu de mediu din istorie.

“The Earthshot Prize. Un premiu global conceput pentru a motiva si inspira o noua generatie de ganditori, lideri si visatori sa gandeasca diferit.

„Vizionarii rasplatiti in urmatorul deceniu pentru ca au raspuns la marile provocari ale timpului nostru.”

 

Printul William va face echipa cu parteneri globali pentru un proiect de zece ani care ajunge in fiecare colt al planetei.

 

Noua initiativa, care este in curs de dezvoltare de peste un an, va concentra atentia globala asupra gasirii de raspunsuri la cele mai mari probleme cu care se confrunta in prezent planeta.

 

Acestea vor include clima si energia, natura si biodiversitatea, oceanele, poluarea aerului si apa dulce.

 

Premiul va incuraja oamenii sa faca mai mult, sa gaseasca noi solutii care sa lucreze la fiecare nivel, care sa aiba un efect pozitiv asupra schimbarilor de mediu si sa imbunatateasca nivelul de trai la nivel global, in special pentru comunitatile care sunt cel mai expuse riscului la schimbarile climatice.

 

Prin acordarea inovatiei si schimbarii transformationale, Premiul isi propune sa inspire proiecte de colaborare care altfel nu ar fi fost urmarite, starnind o miscare globala care incurajeaza guvernele, intreprinderile si comunitatile sa acorde prioritate problemelor de mediu.

 

Un set de provocari unice, inradacinate in stiinta, vor viza generarea de noi moduri de gandire, precum si noi tehnologii, sisteme, politici si solutii.

 

La fel cum Moonshot-ul pe care John F. Kennedy l-a propus in anii ’60 a catalizat noile tehnologii, cum ar fi scanerul RMN si satelitii, Earthshots isi propune sa lanseze propriul val de ambitie si inovatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.