Propunerea lui Florin Citu in legatura cu amanarea ratelor bancare pana la 9 luni agreata de sistemul bancar

0
99
amanarea ratelor bancare

 

Ministrul Finanatelor, Florin Citu, anunta intr-un mesaj ca propunerea sa in legatura cu amanarea ratelor bancare pentru 9 luni este agreata de Banca Nationala si sistemul bancar. Aceasta masura vizeaza atat persoanele fizice, cat cele juridice.

Forma finala a acestei propuneri va fi in OUG . Ordonanta ar putea fi adoptata joi, 26.03.2020, in cadrul sedintei de guvern. Florin Citu asigura faptul ca “reesalonarea se va face pe o perioada lunga de timp” .”Oamenii nu ar trebui sa se ingrijoreze”.

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a propus sistemului bancar si bancii nationale amanarea ratelor bancare pana la 9 luni, iar termenul de reesalonare sa fie cat mai lung, poate chiar pe toata perioada creditului.

“Reesalonarea se va face pe o perioadă lunga de timp, poate pe toata perioada creditului.”

 

De aceasta masura poate beneficia orice roman. Ministrul Finantelor a luat in calcul si o perioada de 12 luni, in care statul va ajuta, in continuare, romanii.

“Statul intervine pentru sustinere. Nu ne gandim doar pentru aceste 9 luni, vom ajuta si 12 luni dupa aceea. Forma finala va fi in OUG.”

 

S-a discutat despre modalitatea in care se vor face cererile. Acestea vor fi realizate in scris, online.

“Am discutat si cum vor cere acest lucru. Vor face in scris, prin online. Sunt două etape, una prin telefon si apoi sa fie confirmata in scris printr-un e-mail, pentru ca si bancile sa aiba ceva scris.”

 

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat si ca se va face o rectificare bugetara care va fi, cel mai probabil, gata intr-o saptamana. Ministerul Sanatatii are nevoie de resurse.

BNR a anuntat ca permite bancilor sa amane plata ratelor la credite, fara a afecta clientii. Purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu, afrima faptul ca: “in cazul unei rate neplatite a unui credit cauzata de situatia epidemiei de COVID-19 creditul respectiv nu va fi considerat neperformant.”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.