Radiatiile de la Cernobil urcate in nivel de 16 ori

0
124
Radiatiile de la Cernobil

Incendiul de vegetatie izbucnit in padurile radioactive a urcat radiatiile de la Cernobil peste limita. Deoarece padurile contaminate din apropiere au ars mai mult de o saprtamana , a dus la marirea valorilor radioactive din aer.

Avem vesti proaste: nivelul de radioactivitate este mai mare decat normalul in centrul incendiului”, a scris pe Facebook Egor Firsov, care conduce serviciul de inspectie ecologica al Ucrainei.

Incendiul s-a extins pe aproximativ 35 hectare, autoritatile ucrainiene intensificand monitorizarea in zona centralei Cernobil si in zonele unde populatia a fost stramutata ca urmare a accidentului din aprilie 1986.

Serviciul de stat pentru situatii de urgenta si agentia de stat care se ocupa cu gestionarea zonei inchise sustin ca nu a fost inegistrata nicio crestere a nivelului radioactivitatii

Radiatiile de la Cernobil au dus la cresterea sanctiunilor pentru incendiere de 50-100 ori

,,Trebuie sa se opreasca asta. La prima sedinta a Parlamentului, deputatii ar trebui sa ridice in mod semnificativ sanctiuni pentru incendiere. Pentru lipsa mastii in pandemia de coronavirus acum poti fi pedepsit cu 17 mii de dolari (…)Nu mai poate continua asa. Sanctiunile pentru incendiere ar trebui marite de 50-100 ori”, a declarat Firsov.

Explozia reactorului numarul 4 al centralei de la Cernobil a fost cel mai mare dezastru nuclear din istorie. Restul reactoarelor au generat electricitate pana in anul 2000, cand centrala s-a inchis. In anul 2016 , un capac de beton a fost montat peste al patrulea reactor pentru a opri radiatiile.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.