Restrictia temporara privind calatoriile neesentiale propusa spre prelungire pana la 15 iunie

0
119
15 iunie

Comisia Europeana a propus statelor membre si asociate ale spatiului Schengen sa prelungeasca restrictiile de calatorie pana la 15 iunie. Raspandirea coronavirusului poate fi stopata prin scaderea interactiunii sociale. Astfel, ar urma ca cetatenilor din afara UE sa le fie respinse intrarile pe la frontierele externe.

,,Este necesara o abordare coordonata si etapizata. Restabilirea functionarii normale a spatiului Schengen de libera circulatie reprezinta primul nostru obiectiv. Restrictiile asupra liberei circulatii si controalele la frontierele interne vor trebui ridicate gradual. Intr-o etapa ulterioara urmeaza sa eliminam restrictiile la frontierele externe si sa permitem accesul in UE a cetatenilor din afara UE pentru calatorii neesentiale. ’’ , a declarat comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson.

Prelungirea restrictiilor de calatorie s-ar putea aplica unui numar de 30 de tari. Atat ,,Zona UE+’’ , dar si cele 4 state asociate spatiului Schengen ( Islanda,Liechtenstein,Norvegia si Elvetia ) ar putea mentine restrictia pana la 15 iunie.
Comisia este de parere ca aceasta actiune poate fi eficace. Este foarte important sa fie pusa in aplicare la toate frontierele, la aceeasi data de incetare si in mod uniform.

,,Situatia ramane fragila atat in Europa, cat si la nivel mondial. Prin urmare, trebuie sa mentinem masurile ce vizeaza frontierele externe pentru a reduce riscul de raspandire a bolii prin intermediul calatoriilor in UE. Eliminarea restrictiilor de calatorie trebuie sa se faca esalonat: dupa cum se subliniaza in Foaia de parcurs europeana comuna. Controalele la frontierele interne vor trebui sa inceapa sa fie eliminate treptat si intr-un mod coordonat, si apoi, intr-o a doua etapa , sa fie relaxate restrictiile la frontierele externe.’’

Citeste si : ,,Noi masuri pentru „revigorarea economica” ’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.