150 de milioane de lei va costa achizitia tabletelor pentru elevi

0
70
Elevi

Elevii din mediile nefavorizate vor beneficia de tablete pentru a avea acces la activitatile didactice. Potrivit estimarilor autoritatilor, 250.000 de elevi defavorizati, prin urmare nu pot participa la cursurile online. Guvernul a luat decizia de achizitionare a tabletelor pentru ca toata lumea sa aiba acces la educatie.

,,Suma alocata va fi utilizata pentru achizitia de dispozitive electronice conectate la internet, necesare dotarii unitatilor de invatamant preuniversitar de stat. Obiectivul Ministerului Educației este sa asigure accesul la activitatile didactice la distanta elevilor din medii defavorizate, inmatriculati in unitatile de invatamant preuniversitar .” , a comunicat Guvernul.

Cercetarile arata ca aproximativ 30% dintre elevi nu au acces la un dispozitiv pentru a-si desfasura cursurile online. Astfel , fiecare copil trebuie sa beneficieze de echipamentul necesar pentru logarea pe platforma.

,, Am solicitat inspectoratelor scolare sa constientizeze situatia elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participarii la cursurile online, in contextul pandemiei de COVID-19. In acest moment , in Romania, numarul estimativ de elevi care au nevoie de aceste dispozitive este de 250.000. Odata cu achizitionarea acestora , va fi facilitata invatarea la distanta si pentru elevii din mediile nefavorizate. ”, a declarat Ministrul Educatiei si Cercetarii.

Monica Anisie , Ministrul Educatiei, a declarat ca pe langa dispozitive , acestia vor mai primi internet gratuit timp de doi ani.

Citeste si : ,, Noi masuri pentru „revigorarea economica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.