Rețeta secretă a puiului prăjit de la KFC a fost dezvăluită! Care este aceasta?

0
315

KFC face parte dintre cele mai populare alegeri ale românilor, când vine vorba de mâncarea tip fast-food. Pandemia de coronavirus a provocat închiderea mall-urilor și a restaurantelor, iar împătimiții preparatelor de la KFC nu se pot bucura de acestea decât cu ajutorul aplicațiilor de livrare la domiciliu. Rețeta secretă a faimosului pui prăjit a fost dezvăluită, iar fanii acestuia o pot prepara și acasă.

Puiul prăjit este mâncarea favorită a multor oameni și, pe deasupra, se prepară și ușor. În cazul în care te numeri printre iubitorii acestui preparat, cu siguranță că ai încercat până acum să recreezi puiul pe care îl prepară lanțul de restaurante tip fast-food, KFC. Șansele sunt ca, fără să cunoști rețeta secretă a acestuia, puiul preparat de tine să nu aibă același gust ca puiul prăjit de la KFC.

Iată care este rețeta secretă a faimosului pui, pe care o poți încerca și tu, în propria locuință! Probabil că nici nu vei simți diferența!

Cele 11 condimente secrete

Pentru a reuși să obții adevăratul gust al puiul prăjit de la KFC, este foarte important să cunoști ingredientele secrete folosite de lanțul de restaurante. Combină următoarele condimente cu două căni de făină și folosește-le pentru a îmbrăca puiul, după ce a fost trecut printr-un amestec de ou și lapte:

 • 2/3 lingură de sare
 • 3 linguri de piper alb
 • 1 lingură de piper negru
 • 1/2 lingură de busuioc
 • 1 lingură sare cu țelină
 • 1 lingură muștar uscat
 • 2 linguri praf de usturoi
 • 1 lingură ghimbir măcinat
 • 1/3 lingură oregano
 • 4 linguri de paprika
 • 1/2 lingură de cimbru

Cu toate acestea, se pare că cel mai important ingredient pentru a obține textura crocantă a puiului prăjit este monoglutamatul de sodiu, pe care îl poți pune în amestec, alături de restul condimentelor, sau îl poți presăra pe pui, după ce acesta a fost prăjit.

Cum să prepari puiul în stilul KFC?

Cufundă bucățile de pui într-un amestec de ou și lapte, după care îmbracă-l cu toate condimentele secrete. Mai departe, va trebui să pui bucățile direct în tigaie, pentru a se prăji, fără a aștepta prea mult timp. Dacă lași puiul acoperit cu tot amestecul, pentru o perioadă prea lungă, s-ar putea ca acesta să nu rămână pe suprafața puiului în timp ce se va prăji.

KFC utilizează temperaturi înalte pentru prăjirea puiului. Cu toate că acasă probabil că nu deții aceleași ustensile pe care le găsești și într-o bucătărie dintr-un fast-food, poți să recreezi metoda de prăjire cu ajutorul unei tigăi adânci. Pur și simplu pune la prăjit puiul și lasă-l acolo pentru exact 12 minute. Dacă, totuși, nu ești convins că puiul este bine făcut, poți să-l mai lași pentru câteva minute, asigurându-te că toată crusta rămâne, totuși, intactă.

Dacă îți dorești să prepari singur faimosul pui prăjit, vândut în restaurantele KFC, va trebui să te asiguri că ai respectat întreaga rețetă și că nu ai omis nici un ingredient dintre cele pe care trebuie să le folosești. Doar astfel vei putea să obții exact gustul pe care îl cauți și să-ți surprinzi familia cu o masă ca în oraș.

Citește și: Secretul a fost dezvaluit! Afla cum sa prepari cei mai crocanti cartofi prajiti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.