Rusia ar putea primi o interdictie olimpica de patru ani pentru incalcarea regulilor antidoping

0
143
Rusia ar putea primi o interdictie olimpica de patru ani pentru incalcarea regulilor antidoping

Rusia ar putea fi lovita luni cu o interdictie olimpica de patru ani pentru incalcarea regulilor antidoping, o pedeapsa referitor la care oficialii locali au declarat ca ar fi nedreapta si face parte dintr-o incercare rau-intentionata de a distruge sportul din tara.

 

Rusia, care a incercat sa se prezinte ca o putere sportiva globala, a fost inglobata in scandaluri de dopaj, deoarece un raport din 2015, comandat de Agentia Mondiala Antidoping (WADA), a gasit dovezi de dopaj in masa in atletismul rusesc.

 

Multi dintre sportivii sai s-au retras din ultimele doua olimpiade si tara nu au purtat steagul Rusiei la Jocurile de iarna de la Pyeongchang de anul trecut, ca pedeapsa pentru ascunderea dopajului sponsorizata de stat la Jocurile de la Sochi din 2014.

 

Sportul rus ar putea intra in inca patru ani de tristete luni, cand comitetul executiv al WADA se va reuni la Lausanne pentru a decide daca va interzice tarii sa gazduiasca evenimente sportive majore si sa-si forteze sportivii curati sa concureze fara steag sau imn timp de patru ani.

 

WADA a acuzat Moscova ca a manipulat datele de laborator prin plantarea de dovezi false si stergerea fisierelor legate de teste pozitive de dopaj care ar fi putut ajuta la identificarea utilizarii de droguri.

 

Ministrul Sportului, Pavel Kolobkov, a atribuit probleme tehnice discrepantelor din datele de laborator . Alti inalti oficiali au asociat pedeapsa propusa cu incercari mai ample ale tarilor occidentale de a retine Rusia.

 

„Cu cat se iau aceste tipuri de decizii, cu atat este mai bine … pentru argumentul lor anti-rus”, s-a plans saptamana trecuta ministrul de externe, Serghei Lavrov.

 

Organismele si oficialii sportivi internationali au criticat puternic Rusia pentru ultimele sale infractiuni de dopaj, sustinand ca tara a incalcat din nou spiritul sportului.

 

„Rusia nu a aflat si nu este pregatita sa invete, din indiscretiile sale grave”, a declarat Institutul Organizatiilor Nationale Antidoping (iNADO) saptamana aceasta.

 

Yuri Ganus, seful agentiei ruse anti-dopaj RUSADA, a fost una dintre putinele voci critice din Rusia.

 

“Problema este ca avem patru ani inaintea noastra si, deocamdata, judecand dupa reactia actualelor autoritati sportive, nu vad nicio perspectiva de solutionare a acestor probleme”, a spus Ganus pentru Reuters.

 

RUSADA urmeaza sa fie eliminata de acreditarea sa pentru a doua oara in patru ani, ca parte a acelorasi sanctiuni de dopaj.

 

Ganus a aratat ceea ce a spus ca este o cultura nesanatoasa in randul autoritatilor sportive din Rusia, despre care a spus ca este rezistenta la schimbari. Oficialii au folosit metode distructive pentru a face fata unei crize care ar fi putut fi rezolvate prin abordarea onesta a problemelor, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.