Starea de urgenta nu va fi prelungita! Din 15 mai intram in stare de alerta

0
91

La sedinta privind masurile de gestionare a epidemiei COVID-19 s-a hotarat ca starea de urgenta sa nu se mai prelungeasca. Asfel , incepand cu 15 mai , se vor redeschide cabinetele stomatologice , muzeele , saloanele de coafura , frizeriile.

„Starea de urgenta nu va fi prelungita, nu voi emite un nou decret. Data de 14 mai este ultima zi cu stare de urgenta. Incepand cu 15 mai, intra într-o, asa-numita,stare de alerta,prevazuta de legislatia specifica care prevede cum se actioneaza in situatia unei epidemii” , a declarat Klaus Iohannis.

„Pe 15 se vor redeschide saloanele de coafura , frizerii,cabinetele stomatologice, muzeele, dar toate in conditii speciale, de distantare , de igiena. Repet, cu totii vom purta masca in transportul public si in spatille publice inchise”, a mai precizat el.

Presedintele Romaniei a tinut sa specifice ca masurile de relaxare nu se aplica zonelor carantinate , iar restrictia intalnirii in grupuri mai mari de 3 persoane ramane valabila.

Sportivii de performanta vor putea reincepe cantonamentele , insa in conditii speciale. Bazele sportive vor fi inchise pentru amatori.

La final , Klaus Iohannis a facut o declarație despre autonomia Tinutului Secuiesc sustinand ca aceasta este o alta lege favorabila celor care sustin proiectul UDMR care , cu ajutorul PSD a trecut printr-o camera a Parlamentului (Senat).

,,Asa ceva este pur si simplu neconstitutinal, nu voi tolera aparitia unor astfel de leg’’, a afirmat presedintele Iohannis.

 

Citeste si : ,, Zece persoane au murit dupa ce s-au intoxicat cu spirt contrafacut’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.