Un strop de Italia – Tagliatelle alla ragu

0
78
Un strop de Italia - Tagliatelle alla ragu

Aceasta este de departe cea mai cunoscuta reteta alla ragu, care, pentru a fi autentica, trebuie facuta cu tagliatelle proaspete si nu cu spaghete.

Ingrediente

500g  tagliatelle proaspete sau 400g tagliatelle cu ou uscate

60g parmezan ras sau taiat fasii subtiri

Pentru sosul ragu:

55 g  unt

55 g  prosciutto tocat sau pancetta

1 morcov mare, tocat fin

1 tulpina de telina, tocata marunt

1 ceapa, tocata marunt

100 g  carne de vita tocata

100 g carne de porc macina tocata

1 pahar de vin rosu sec

Supa de pui sau vita

3 lingurite de pasta de rosii

Sare si piper

Pentru a face ragu, incalziti untul intr-o tigaie mare, adaugati prosciutto sau pancetta, morcovul, telina si ceapa si prajiti usor aproximativ 10 minute. 

Adaugati carnea tocata si amestecati cu o lingura de lemn pentru a o sparge in bucati mai mici.

Gatiti aproximativ 15 minute pentru a rumeni carnea, apoi adaugati vinul si fierbeti timp de cateva minute pentru a permite alcoolului sa se evapore putin. 

Amestecati putin pentru a impiedica amestecul sa se lipeasca de tigaie. Se amesteca pasta de rosii si se dilueaza cu cateva linguri de supa pentru a capata consistenta. Se lasa la foc mic timp de o ora si jumatate, timp in care puteti sa mai adaugati supa daca amestecul devine uscat. 

La sfarsitul timpului de gatit, mai adaugati putina supa pentru a obtine o consistenta mai moale. Condimentati dupa gust cu sare si piper.

Gatiti pastele in apa sarata fiarta al dente, apoi scurgeti si amestecati cu sosul. Se serveste cu parmezan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.