Incercati ceva diferit Craciunul acesta : Porchetta cu umplutura de fenicul

0
77
Incercati ceva diferit Craciunul acesta : Porchetta cu umplutura de fenicul

Desi porchetta poate fi gasita in toata Italia (in special in Lazio), ea are originea in regiunea centrala a Umbriei. O aroma de fenicul puternic o diferentiaza de alte regiuni, umbrienii bazandu-se pe umplutura pe fenicul salbatic abundent care creste acolo. In Lazio, rozmarinul tinde sa fie aromele pregnanta.

 

O porchetta adevarata este obtinuta dintr-un intreg porcusor de lapte, umpluta cu arome precum fenicul, ierburi si, intr-adevar, gatita peste o groapa, pana cand este frageda. Este, desigur, un pic inconvenient pentru bucatarul de acasa, asa ca am capturat toate aromele unei porchette si le-am adaptat in ceva mult mai usor de manevrat folosind burta de porc si muschiulet iar rezultatele sunt uimitoare.

 

Ingrediente :

2.5 Kg burta de porc fara os
600g muschiulet de porc
2 crengute de rozmarin cu frunzele culese
3 crengute de cimbru proaspat cu frunzele culese
1 catel mare de usturoi afumat
1 lingura de seminte de fenicul
1 varf de fulgi de ardei iute
1 lamaie
2 linguri de vin alb
1 lingura sare de mare grunjoasa
1/2 lingura de ardei negru
500 ml apa

 

1
Pentru inceput, asezati semintele de fenicul si fulgii de ardei iute intr-o tigaie fierbinte si prajiti timp de 30 de secunde fara ulei, pana cand se parfumeaza.

2
Decojiti usturoiul si asezati-l intr-un mojar mare. Se adauga ierburile, condimentele prajite, sarea, piperul si vinul alb si se macina pana obtineti o pasta aspra.

3
Asezati burta de porc cu pielea in jos si puneti muschiuletul deasupra. Taiati muschiuletul la dimensiuni, astfel incat sa puteti rula burta de porc impreuna cu muschiuletul.

4
Crestati burta din 2 in 2 cm si adaugati pasta de umplutura in burta si muschiulet.

5
Rulati burta strans, legati-o cu o sfoara si lasati-o descoperita peste noapte la frigider. Acest lucru va usca pielea, facand-o mai crocanta.

6
Preincalziti cuptorul la 160 ° C / cuptor pe gaz treapta 3.

7
Puneti carnea de porc pe un suport de sarma asezat peste o tava de cuptor. Se toarna 500 ml apa si se da la cuptor timp de 3 ore jumatate pana la 4 ore. Verificati la intervale; daca apa s-a evaporat, mai adaugati putina.

8
Se lasa sa se odihneasca 30 de minute inainte de a se taia. Feliati si serviti cald alaturi de paine cu unt si usturoi sau in chifla de hamburgher putin prajita inainte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.