Secrete culinare: Muschiulet de porc la cuptor. Care sunt secretele muschiului de porc gatit fraged la cuptor? Cum gatim carnea corect pentru a-i pastra aromele? Care este temperatura corecta pentru o friptura suculenta? Ti-am pregatit o reteta speciala in care vei invata cum sa gatesti corect muschiuletul de porc la cuptor.
Muschiuletul este cea mai sensibila parte a porcului. Fiind lipsita de grasimi, este foarte usor de distrus in timpul gatirii. Temperatura prea mare sau gatitul inadecvat poate duce la intarirea carnii. Pentru prepararea corecta a muschiului de porc la cuptor, ai nevoie de o reteta speciala. Iata cateva secrete culinare de care vei avea nevoie!
Secrete culinare: Muschiulet de porc la cuptor
1. Prima varianta pentru a gati un muschi de porc fraged si suculent este sa ii adaugi acestuia grasime, atat in exterior, cat si in interior. Poti apela si la bacon sau slanina. Daca iti place aceasta varianta, poti incerca mai multe retete:
- Muschiulet de porc umplut, copt in prapur;
2. A doua varianta pentru a gati perfect muschiuletul este sa respecti cativa pasi importanti:
- scoate din frigider muschiul de porc inainte de a-l gati cu cel putin o ora;
- curata muschiuletul de porc de pielita care il acopera. Ai grija sa nu intri prea adanc in bucata de carne;
- condimenteaza muschiul de porc inainte de a incepe gatirea acestuia;
- rumeneste bucata de carne inainte de a o da la cuptor!
Muschiuletul de porc poate fi gatit in multe feluri. Ti-am pregatit o reteta simpla si delicioasa de muschi de porc la cuptor suculent si aromat, care ii va aduce pe cei dragi la masa!
Reteta: Muschiulet de porc la cuptor
Daca iti doresti o reteta simpla, dar rezultatul sa fie delicios, atunci ai gasit ceea ce cautai. Iata cea mai gustoasa reteta de muschi de porc la cuptor!
Ingrediente – muschi de porc la cuptor:
Secretul unui muschiulet de porc la cuptor fraged, aromat si suculent nu consta in ingrediente, cat in modul in care acesta a fost preparat.
- 1 muschiulet de porc (700-800 g)
- 2 linguri de ulei
- sare
- piper
- 2 catei de usturoi
- 3 ramurele de cimbru
- 30g unt
Mod de preparare muschiulet de porc la cuptor:
Pentru a gati corect muschiuletul de porc, pregatirea preparatului este foarte importanta. Respecta acesti pasi pentru cea mai delicioasa friptura de porc.
Pregatirea muschiului:
- Scoate din frigider carnea cu o ora inainte de gatire. Astfel, va ajunge la temperatura ambientala. Pentru aceasta reteta, ai nevoie doar de o bucata de muschiulet. Dar poti mari cantitatile, dupa cum doresti.
2. Curata cu grija membrana alba de la suprafata muschiuletului. Pe langa faptul ca este destul de dura la mestecat, aceasta poate deforma muschiuletul in timpul gatirii. Ai nevoie de un cutit subtire, bine ascutit. Inlatura membrana cu grija. Evita sa patrunzi prea adanc in bucata de carne.
3. Condimenteaza muschiuletul de porc cu sare si piper. Intre timp, porneste cuptorul la 190 grade (180 grade pentru cel ventilat). Pregateste o tigaie cu ulei pe foc mediu spre mare.
Gatirea Muschiuletului de Porc la cuptor:
- Dupa ce ai condimentat muschiuletul, il vei rumeni in tigaia incinsa pentru 2 minute, pe fiecare parte. Unul dintre secretele unei fripturi de porc delicioase este acesta: rumenitul este un pas foarte important, atat pentru aspect, cat si pentru gust. Crusta crocanta formata la suprafata ofera muschiuletului un gust delicios.
2. Muta muschiuletul intr-o tava sau muta tigaia in care l-ai rumenit in cuptorul preincalzit. Inaltimea medie este ideala pentru gatirea muschiului de porc. Lasa-l timp de 20-30 minute. In functie de cantitate, carnea se poate gati si in 15minute, si in 30 minute. Unul dintre secretele culinare este sa gatesti muschiuletul pana ce temperatura sa interna atinge 63-70 grade. Vei avea nevoie de un termomentru digital special pentru mancare!
3. Dupa ce muschiuletul de porc s-a gatit, adauga peste acesta usturoiul zdrobit, untul si ramurelele de cimbru. Poti adauga si alte condimente. Secretul consta in odihna preparatului. Timp de 10 minute, friptura trebuie lasata in sosul format si, din cand in cand, intoarsa in tava.
Dupa cele 10 minute de asteptare, friptura este gata!
Servirea muschiuletului de porc la cuptor:
Taie muschiuletul de porc in felii groase. Friptura se serveste calda. Muschiul de porc la cuptor poate fi servit alaturi de orice garnitura. Poti opta pentru cartofi crocanti, cartofi la cuptor cu marar si usturoi, sau orice alta garnitura doresti.
Pofta buna!