Tehnologia in viata copilului tau. Pro & Contra

0
146
tehnologia in viata copilului

 

Este adevarat faptul ca oamenii au evoluat, iar cei mici nu mai pot fi crescuti asa cum erau odata. Cand vine vorba de tehnologia in viata copilului parerile sunt impartite in legatura cu beneficiile si dezavantajele care vin odata cu utilizarea tabletelor, telefoanelor sau calculatoarelor.

Care este, insa, adevarul despre modul in care sanatatea celor mici este afectata si cum ajuta tehnologia in educatia copiilor ? In urma unor studii realizate, iata care sunt beneficiile si dezavantajele produse de utilizarea gadgeturilor.

PRO : Acumuleaza cunostinte de cultura generala 

Datorita jocurilor si a videoclipurilor special create, copiii au ocazia sa acumuleze cu usurinta cunostinte de cultura generala. Este indicat ca parintii sa urmareasca activitatea celor mici.

 

CONTRA : Dezvoltarea limbajului este intarziata

Atentia copilului in momentul in care este lasat singur in fata televizorului, a calculatorului, tabletei sau a telefonului este concentrata doar asupra ecranului. Pentru a nu intarzia dezvoltarea limbajului si a comunicarii este necesara prezenta unui parinte alaturi de copil. Acesta trebuie sa ii adreseze frecvent intrebari celui mic in legatura cu activitatea pe care o are.

 

PRO : Invata usor limbi straine 

Copiii din toata lumea sunt atrasi de videoclipurile in limba engleza postate pe YouTube. Urmarindu-le, acestia invata cu usurinta expresii si cuvinte uzuale.

 

CONTRA : Pot deveni agresivi

Copiii pot deveni agresivi daca sunt lasati ore in sir in fata monitoarelor. Acestia se rup de realitatea in care traiesc, devenind impulsivi si nervosi cu oricine incearca sa le intrerupa activitatea. Pe langa asta, exista jocuri sau videoclipuri care dezvolta latura agresiva a micutilor.

 

PRO : Isi dezvolta imaginatia

Cu putin ajutor venit din partea parintilor, care trebuie sa comunice in permanenta cu micutii, tehnologia are un rol foarte important in dezvoltarea imaginatiei.

 

CONTRA : Pot avea probleme de sanatate

Obezitatea si patologiile legate de vedere sunt doua probleme majore atunci cand vine vorba de tehnologia in viata copilului. Pentru a le evita este indicat ca parintii sa le creeze un program echilibrat copiilor. Acestia au nevoie de diferite activitati, printre care si cele sportive.

 

PRO : Se acomodeaza usor cu utilizarea gadgeturilor

Daca pentru generatiile trecute a fost dificila intelegerea utilizarii tehnologiei, pentru copiii care sunt lasati sa utilizeze diferite gadgeturi, acest lucru este usor si natural. Suntem intr-o continua evolutie iar cei mici invata cu usurinta sa foloseasca telefoanele, calculatoarele sau tabletele. Acest lucru este important, deoarece industria IT este in plina dezvoltare.

 

CONTRA : Tehnologia poate provoca dependenta

S-a demonstrat faptul ca dependenta data de telefoane sau calculatoare este reala si reprezinta o adevarata problema la nivel mondial. Pentru a evita aceasta situatie, orele dedicate activitatilor in fata ecranelor trebuie reduse, in special atunci cand vine vorba de cei mici. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.