Topul celor mai populare fotbaliste din lume

0
319
fotbaliste
fotbaliste

Topul celor mai populare fotbaliste din lume

Fotbalul a fost dintotdeauna considerat un sport dedicat barbatilor. In teren, acestia isi pot demonstra forta si agilitatea, concurand cu alti barbati la fel de bine pregatiti. Insa de-a lungul anilor, femeile au dovedit ca pot fi la fel de puternice si ca pot face performanta in fotbal.

Unele fotbaliste au atras atentia si aprecierea fanilor din intreaga lume, datorita puterii de concentrare si a talentului lor. De aceea, in randurile urmatoare, iti prezentam o lista cu cele mai populare fotbaliste din lume:

10. Michelle Akers

Fosta jucatoare de fotbal Michelle Akers este una dintre cele mai importante reprezentante ale fotbalului feminin din anii ‘80-’90. Aceasta a avut o contributie importanta la victoriile inregistrate de Statele Unite ale Americii in cadrul Campionatului Mondial de Fotbal Feminin. In perioada 1985-1990, Michelle a inscris 15 goluri la 24 de meciuri jucate pentru echipa nationala, iar in urmatorul an a atins un record de 39 de goluri marcate in 26 de meciuri.

9. Homare Sawa

Fotbalista Homare Sawa a jucat ultima data pentru echipa INAC Kobe Leonessa in Nadeshiko League. In anul 2011, Homare a castigat Campionatul Mondial alaturi de echipa nationala a Japoniei. Pe langa performantele obtinute pentru cluburile Washington Freedom si INAC Kobe, jucatoarea a inscris pentru echipa nationala 82 de goluri in 196 de meciuri oficiale, fiind una dintre cele mai apreciate fotbaliste din lume.

8. Birgit Prinz

Birgit Prinz este o fosta fotbalista din Germania care, pe langa performantele obtinute in cadrul echipei nationale, a jucat aproape intreaga sa cariera pentru 1. FFC Frankfurt. Prinz a participat la 9 competitii mondiale si se poate mandri cu 24 de goluri marcate in 43 de meciuri.

7. Kristine Lilly

Kristine Marie Lilly Heavey este o fosta jucatoare de fotbal feminin din Statele Unite ale Americii. Aceasta a jucat la sfarsit de cariera alaturi de echipa Boston Breakers. Kristine a avut nenumarate aparitii in teren cu echipa nationala de fotbal a Statelor Unite, iar recordul ei personal este de 130 de goluri marcate in 352 de meciuri jucate in cadrul competitiilor internationale.

6. Nadine Angerer

Fotbalista Nadine Angerer a jucat ultimul meci din cariera sa de portar alaturi de echipa Portland Thorns FC in Liga Nationala de Fotbal Feminin din Statele Unite. Aceasta a debutat la echipa nationala a Germaniei in 1996 intr-un meci jucat impotriva Olandei. Pe langa multe alte realizari profesionale, in anul 2014, Nadine a atras si mai mult admiratia fanilor sai, atunci cand a fost desemnata de FIFA ca fiind Jucatorul Anului. Nadine Angerer a fost primul portar din lume care a castigat acest premiu.

5. Sydney Leroux

Fotbalista Sydney Rae Leroux Dwyer face parte in prezent din echipa de fotbal feminin Orlando Pride. Inainte sa plece din tara, jucatoarea a reprezentat Canada in nenumarate competitii de tineret. Apoi, a devenit cetatean SUA si, datorita stilului sau de joc impecabil, a fost inclusa in lotul echipei nationale.

In 2013, Sydney Leroux a inscris 11 goluri in 9 meciuri pentru Boston Breakers, in 2014 a marcat 5 goluri in 22 de meciuri pentru Seattle Reign, iar in timpul competitiilor internationale, unde a participat alaturi de echipa Statelor Unite, a inscris 35 de goluri in 77 de meciuri.

4. Abby Wambach

Mary Abigail “Abby” Wambach este o o fotbalista americana care a castigat de doua ori medalia de aur la Jocurile Olimpice. A debutat la echipa nationala a Statelor Unite in 2001 si a marcat pana in prezent 239 de goluri in cadrul competitiilor internationale.

3. Marta Vieira da Silva

Marta joaca in prezent pentru echipa de fotbal feminin Orlando Prides si este cunoscuta drept una dintre cele mai bune jucatoare de fotbal din lume. In meciurile la care a participat alaturi de echipa nationala a Braziliei, aceasta a marcat 110 goluri. In anul 2007, datorita performantelor obtinute pe terenul de joc, Marta a castigat doua premii foarte importante in fotbalul mondial: Balonul de Aur si Gheata de Aur.

2. Hope Solo

Hope Amelia Solo este unul dintre cei mai mari portari din fotbalul feminin mondial, fiind si una dintre jucatoarele preferate de fanii din intreaga lume. In perioada 2000-2016, aceasta a fost portar la echipa nationala de fotbal a Statelor Unite.

Hope a fost medaliata cu aur de doua ori in cadrul Jocurilor Olimpice si este una dintre campioanele Cupei Mondiale. Aceasta s-a retras in 2016, la varsta de 34 de ani, dupa o cariera uimitoare in fotbalul feminin mondial.

1. Alex Morgan

Alexandra Patricia “Alex” Morgan Carrasco este una dintre cele mai bogate si mai faimoase fotbaliste din lume. In prezent, aceasta joaca alaturi de echipa clubului Orlando Pride.

In perioada 2013-2015, Alex a inscris 15 goluri in 36 de partide alaturi de echipa Portland Thorns FC si a marcat doua goluri in trei meciuri pentru Seattle Sounders Women.

Pe langa cariera sa de jucatoare de club, Morgan a jucat extraordinar alaturi de echipa nationala a Statelor Unite, uimindu-si fanii cu un record de 51 de goluri marcate in 84 de meciuri jucate in cadrul competitiilor internationale.

Sursa: sportsshow.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.