Se redeschid frontierele. Incepand cu 15 iunie sunt permise calatoriile in UE

0
72
Frontierele

De pe data de 16 martie, Germania a avut frontierele inchise. A fost permis doar accesul soferilor de camioane , cadrelor medicale dar si persoanelor cu motive intemeiate.

Horst Seehofer, ministrul german de interne , a declarat ca restrictiile se vor ridica progresiv, obiectivul fiind reluarea calatoriilor in UE. Se va incerca redeschiderea a cat mai multe puncte de trecere. Prima granita care va fi redeschisa este cea a Germaniei cu Luxemburgul. De asemenea se asteapta si un raspuns , din partea Danemarcei in privinta deschiderii granitei bilaterale.

Controalele generale la granitele cu Franta , Elvetia si Austria vor ramane in viguare pana pe 15 iunie. In cazul in care vor aparea noi focare, acestea vor fi inasprite.

,, Incepand cu data de 15 mai , frontierele vor beneficia doar de controale aleatorii .Deschiderea totala a granitelor va urma pe 15 iunie. ’’ , a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz.

Politia federala va face controale tip spot si nu sistematice , a anuntat Seehofer. La granita dintre Austria si Elvetia , acestea vor fi relaxate cateva zile.
Emmanuel Macron este de parere ca frontierele externe ale Spatiului Schengen ar trebui sa ramana inchise pana cel putin in luna septembrie. Evolutia epidemiei este diferita in functie de tara , neafaectand toate statele in acelasi timp.

Citeste si : ,,Airbus va fi furnizor UE de sateliti pentru comunicatii’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.