Airbus va fi furnizor UE de sateliti pentru comunicatii

0
65
Airbus

Airbus este lider global in aeronautica si servicii conexe. Anul trecut a avut 135.000 de angajati si a generat venituri de 70 de miliarde de euro.

Constructorul aeronautic a castigat un contract de cateva zeci de milioane de euro de la Agentia Europeana pentru Aparare. Acesta va fi furnizor pentru noii sateliti de comunicatii pentru misiuni civile si militare ale UE si ale statelor membre.

Contractul se numeste ,, EU SatCom Market” si va permite centralizarea cerintelor in materie de comunicatii prin satelit. Pe langa aceasta , statele membre UE vor obtine acces coordonat, eficient si econopmic la aceste servicii.

,,Prin programul de satliti pentru comunicatii, Airbus contribuie la construirea de capabilitati comune pentru apararea europeana si pentru misiunile acesteia civile si militare de mentinere a pacii. ” , a declarat Dirk Hoke , CEO Airbus Defence and Space.

,,Contractul-cadru pe patru ani a fost acordat de Agentia Europeana pentru Aparare ( EDA ) si este estimat la zeci de miliarde de euro. ” a declarat compania.

EDA furnizeaza celor 20 de ministere europene ale apararii servicii satelitare inca din anul 2012 .

Solutiile de comnunicatii prin satelit pot fi amplasate oriunde si joaca un rol foarte important in misiunile civile sau militare de mentinere a pacii. Pe langa acestea , contribuie la dezvoltarea tehnica si economica.

Citeste si : ,,Satelitii Starlink vizibili pe cerul Romaniei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.