Satelitii Starlink vizibili pe cerul Romaniei

0
221
Satelitii Starlink

SpaceX a lansat satelitii Starlink, care au putut fii vizibili pe cerul Romaniei in intervalul orar 21.29-21.31.

Au fost lansati de compania deținuta de Elon Musk pentru a forma o retea uriasa de internet.

Prin lansarea satelitilor Starlink, Musk creeaza un serviciu comercial de conectivitate la internet , amplasandu-i intr-o orbita joasa in jurul planetei.

Pana acum s-a reusit lansarea a 422 de sateliti. Acestia orbiteaza in jurul Pamantului,in serile senine putand fi vizibili si din Romania.

Satelitii Starlink – pe o orbita joasa

Starlink are nevoie de mii de sateliti deoarece reteaua va fi pe o orbita joasa , satelitii de internet din prezent fiind la o altitudine mult mai mare. Astfel, se stabileste o conectivitate stabila si rapida ,clientii fiind transferati de la un satelit la altul

Serviciul de internet prin satelitii Starlink ar urma sa aiba o latime de banda foarte mare ,urmand sa acopere intreg globul pamantesc.

Elon Musk a anuntat ca in 3 luni incepe perioada de testare , iar in 6 luni incepe testarea beta , cu mai multi utilizatori.

Camera Global Meteor Network a anuntat ca lansarea acestor sateliti ar putea impiedica observarea optica a meteoritilor din anul 2024. Astronomii anunta ca ar putea duce cazul la Curtea Internationala de Justitie , sustinand ca cerul este ,, un drept uman ’’ .

 

Citeste si : SRI avertizeaza : ,, Atac informatic!’’ 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.