SRI avertizeaza : ,, Atac informatic! ‘’

0
172
SRI

In contextul pandemiei , SRI a indentificat o ampla campanie de distribuire de malware. Aceasta vizeaza furtul informatiilor bancare de pe smartphone-urile utilizatorilor.

SRI avertizeaza :

Din punct de vedere tehnic, actiunea ilicita are la baza distribuirea unui mesaj tip text care contine o versiune noua a troianului Cerberus Android Banker. Mesajul este redactat in limba romana si invita utilizatorii sa acceseze un link pentru descarcarea de informatii privind SARS-CoV-2. Sintagma utilizata în continutul mesajului este „Detalii secrete! (COVID-19)”. Link-ul initiaza descarcarea unui fisier denumit File.apk. Acesta infecteaza cu respectivul troian dispozitivele mobile cu sisteme de operare Android, versiunile cuprinse intre 4.0 si 10. Functionalitatile Cerberus Android Banker impiedica atat detectarea acestuia de catre serviciul Play Protect specific Android, cat si dezinstalarea ulterioara a aplicatiei de catre utilizator.

Ofera acces ilicit la date din aplicatiile bancare. Cerberus Android Banker poate extrage date despre aplicatiile de mesagerie si e-mail instalate pe dispozitivul vizat precum Telegram, WhatsApp sau Gmail. In acelasi timp , jurnalizeaza apasarea de taste si exfiltrarea datelor obtinute.

Pentru asigurarea sigurantei dispozitivelor , nu este indicata accesarea link-urilor sau a altor atasamente provenite din surse necunoscute. Este recomandat sa verificati cat mai des conturile bancare , pentru a depista eventuale accesari neautorizate.

Citeste si : ,,Biohacking VS Medicina traditionala – Suntem pregatiti pentru ce urmeaza?’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.