Regretele lui Bill Gates legate de pandemie! Iată cum s-a pregătit împreună cu soția lui, Melinda Gates, pentru aceste vremuri!

0
63

Încă din anul 2014, miliardarul Bill Gates a început să avertizeze toate guvernele lumii că omenirea se va confrunta cu o mare amenințare, care nu va avea forma unui război, ci a unei pandemii. Acesta a investit sume enorme pentru a contribui la dezvoltarea vaccinurilor și crearea sistemelor de monitorizare a bolilor.

În anul 2014, atunci când Ebola amenința populația lumii, Bill Gates a avertizat că omenirea se află în pericolul apariției unei pandemii. În anul următor, acesta a fost invitat la un discurs TED, acolo unde a menționat că pericolul pe care îl presupune o boală infecțioasă este mult mai mare decât cel al unui război nuclear. În „New England Journal of Medicine”, Gates a scris că „epidemia este una dintre puţinele catastrofe care ar putea afecta omenirea la scară largă în următoarele decenii”. Co-fondatorul Microsoft a promovat această discuție la fiecare întâlnire cu liderii lumii, inclusiv în anul 2016, atunci când l-a întâlnit pe Donald Trump, care tocmai ce fusese ales președinte.

Eforturile miliardarului nu au fost de ajuns, întrucât pandemia de coronavirus a luat pe nepregătite întreaga lume. „Mă simt teribil. Singurul motiv pentru care am ales să vorbesc despre acest pericol a fost pentru ca noi să putem lua măsuri pentru minimizarea pagubelor”, a spus miliardarul într-un interviu, pentru Wall Street Journal.

Până în momentul actual, Fundația Gates a donat nu mai puțin de 305 milioane de dolari pentru a susține lupta împotriva noului coronavirus și miliardarul susține că va continua să investească sume importante, până la terminarea acestei situații din întreaga lume.

Bill și Melinda Gates au început să-și facă provizii de mâncare cu mulți ani înainte de apariția pandemiei

Într-un interviu acordat pentru BBC Radio, Melinda Gates a declarat că ea și soțul ei au început să-și facă provizii de mâncare, în subsolul casei, în urmă cu mulți ani, în anticiparea unei pandemii sau unei alte forme de pericol mondial.

„În urmă cu câţiva ani, am vorbit, de exemplu, ce ne-am face în situația în care nu va mai fi apă potabilă? Ce s-ar întâmpla dacă nu s-ar mai găsi suficientă mâncare? Unde vom merge? Cum ne vom descurca?” a povestit soția lui Bill Gates. „Ne-am pregătit și ne-am asigurat că avem mâncare în cămară, în cazul în care vom avea nevoie”.

Singurul lucru pe care nu-l aveau pregătiți cei doi, însă, a fost vaccinul sau un tratament împotriva virusului care va cauza o pandemie. Cu toate acestea, Melinda Gates este conștientă de privilegiul ei și al familiei ei, când vine vorba de lupta împotriva COVID-19.

„Lucrul despre care vorbim cel mai mult în casă este legat de cât de norocoși suntem. Înțelegem că suntem privilegiați. Când ne spunem rugăciunea seara, suntem recunoscători că nu ne chinuim să punem mâncare pe masă, spre deosebire de alte familii din lume care chiar asta fac”.

Bill Gates a declarat în „Financial Times”, la începutul lunii aprilie, că această pandemie va fi cel mai „mare eveniment” din viața multor oameni. Acesta a sugerat metode prin care statele să monitorizeze situația internă, inclusiv o bază de date internațională, prin care informațiile să fie transmise ușor de la o țară la alta.

Citește și: Fundatia Gates, apel la cooperare pentru vaccinarea a 7 miliarde de oameni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.