Vesna Vulovic , stewardesa care a supravietuit dupa ce s-a prabusit cu avionul de la 10 000 de metri

0
205
Vesna Vulovic

Vesna Vulovic avea 22 de ani si lucra ca insotitoare de bord la o companie de stat a Iugoslaviei (JAT) pe ruta Stockholm – Belgrad, cu escala in Copenhaga. A obtinut acest post in anul 1971.

Pe 26 ianuarie 1972 echipajul s-a imbarcat. La 46 de minute de la decolare s-a petrecut dezastrul. In cala avionului a avut loc o explozie , avionul dezintegrandu-se in zbor. Impactul cu solul a avut loc de la peste 10.000 de metri altitudine in apropiere de satul Srbska Kamenice, din Cehoslovacia.

Vesna Vulovic a fost singura supravietuitoare, dintre cei 28 de pasageri care se aflau la bordul aeronavei

A fost descoperita de Bruno Honke , la cateva minute dupa impact. Honke , fost medic in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial , a reusit sa o stabilizeze pana la venirea salvatorilor. A stat in coma timp de cateva zile , internata intr-un spital din Praga, apoi si-a revenit miraculos. Pe langa ranile fizice , suferea de amnezie totala. Timp de cateva luni nu si-a putut aduce aminte nimic.
Dupa zece luni de la accident , Vesna Vulovic si-a revenit complet, spre surprinderea medicilor. Urmare a acestui accident , a devenit eroina nationala.
Iosip Broz Tito, liderul Iugoslaviei, a primit-o in vizita, cea mai mare onoare pe care un cetatean al Iugoslaviei o putea obtine.

Cum a reusit sa supravietuiasca?

Cand fuzelajul s-a dezintegrat, Vesna Vulovic se afla in spatele avionului. Investigatorii cred ca a reusit sa supravietuiasca datorita partii din aeronava unde se afla. Aceasta a cazut pe o portiune de deal impadurita .

 

Citeste si : ,, Airbus – reduce productia! ’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.