Exista americani raniti in urma atacului cu rachete de saptamana trecuta, desi intial Pentagonul declarase ca nu exista victime

0
124
Exista americani raniti in urma atacului cu rachete de saptamana trecuta, desi intial Pentagonul declarase ca nu exista victime

Cativa membri ai serviciului american au fost raniti in timpul atacului cu rachete iraniene de saptamana trecuta asupra bazei aeriene Al-Asad din Irak, in ciuda fatpului ca Pentagonul a declarat initial ca nu au fost victime.

 

“In timp ce niciun membru al serviciului american nu a fost ucis in atacul iranian din 8 ianuarie asupra bazei Al Asad Air, mai multi au fost tratati pentru comotii din explozie si sunt inca in curs de evaluare”, a spus coalitia militara condusa de SUA care lupta ISIS in Irak si Siria intr-o declaratie joi.

 

“Ca precautie, membrii serviciului au fost transportati de la baza aeriana Al Asad, Irak, la Centrul Medical Regional al Landstuhl din Germania pentru urmarirea monitorizarii. Atunci cand se considera apti pentru munca, membrii serviciului trebuie sa se intoarca in Irak in urma evaluarii.”

 

Un oficial militar american a declarat pentru CNN ca 11 membri ai serviciului au fost raniti in atac, care a fost lansat in represalii pentru atacurile aeriene americane care l-au omorat pe genul iranian Qasem Soleimani saptamana precedenta. Defense One a fost primul care a raportat asupra membrilor raniti ai serviciului.

 

In urma atacului, Pentagonul a spus ca nu s-au produs victime din cele 16 rachete incendiate de Iran. Armata americana defineste o victima ca fiind o vatamare sau o fatalitate care implica personal.

 

Intrebat despre aparenta discrepanta, un oficial al Apararii a declarat pentru CNN: „Aceasta a fost evaluarea comandantului la vremea respectiva. Simptomele au aparut zile dupa fapt si au fost tratate din abundenta.

Dupa publicarea acestei povesti, capitanul Bill Urban – purtatorul de cuvant al Comandamentului Central al SUA, care supravegheaza trupele din Orientul Mijlociu – a spus ca militarii au aflat dupa atac ca 11 persoane au fost ranite – opt au fost transportate la Centrul Medical Regional al Landstuhl in Germania si trei au fost trimisi in Camp Arifjan in Kuweit pentru „urmarirea progresului”.

 

“Ca o procedura standard, intregul personal din vecinatatea unei explozii este testat pentru vatamari cerebrale traumatice, iar daca se considera adecvat sunt transportate la un nivel mai mare de ingrijire”, a declarat Urban intr-un comunicat. “Toti soldatii din zona imediata a explozarii au fost analizati si evaluati conform procedurii standard, potrivit departamentului de aparare … Cand se considera potrivit pentru serviciu, membrii serviciului trebuie sa se intoarca in Irak in urma screeningului.”

 

Saptamana trecuta, secretarul apararii, Mark Esper, a spus ca evaluarea initiala a gasit doar daune aduse proprietatii.

“Actualul (Battle Damage Assessment) consta in daune minore, corturi, parcari, un elicopter deteriorat, lucruri de genul; nimic pe care l-as descrie drept major, cel putin dupa cum am remarcat in acest moment. Deci, acesta este starea atacului in acest moment, asa cum o stim noi. Cel mai important, fara victime, indiferent daca sunt membre SUA, coalitie, independente etc.” a spus Esper.

 

Vestea ranilor vine dupa ce Iranul a tras in doua baze irakiene care daposteau trupe americane in represalii pentru uciderea lui Soleimani in capitala irakiana Bagdad. Administratia a cautat sa dea vina pe Soleimani ca o incercare de a scapa de tensiuni cu Iranul, dar Teheran a descris-o drept un „act de razboi” si „terorism de stat”. Soleimani fusese al doilea cel mai puternic oficial din tara.

 

Oficialii americani au oferit relatari diferite despre ceea ce vad ca fiind motivatiile din spatele atacului Iranului. Vicepresedintele Mike Pence a declarat saptamana trecuta ca administratia considera ca atacurile cu rachete „au fost destinate sa ucida americanii”, iar generalul armatei Mark Milley, presedintele sefilor de stat mixt, a declarat ca este de parere ca atacurile „au scopul de a provoca pagube structurale”. , distruge vehicule si echipamente si aeronave si a omora personal.”

 

Dar o credinta din ce in ce mai mare a aparut printre oficialii administratiei saptamana trecuta ca Iranul a ratat in mod deliberat zonele populate de americani. Mai multi oficiali ai administratiei au declarat pentru CNN ca Iranul si-ar fi putut indrepta rachetele catre zonele populate de americani, dar nu au facut-o. Si acesti oficiali au spus ca Iranul ar fi ales sa trimita un mesaj, mai degraba decat sa ia masuri suficient de semnificative pentru a provoca un raspuns militar substantial al SUA, un posibil semnal al administratiei Trump cautand un motiv pentru a calma tensiunile.

 

Irakul a primit un avertisment ca atacul se apropie si a fost capabil sa ia „masurile de precautie necesare”, potrivit unei declaratii a premierului irakian Adil Abdul Mahdi. Un oficial al apararii din SUA a spus ca Irakul, la randul sau, a avertizat Statele Unite.

 

Cu toate acestea, oficialii Pentagonului au spus ca nu au primit niciun astfel de avertisment din partea irakienilor, dar ca SUA a fost capabila sa detecteze atacul cu rachete in timp suficient pentru a avertiza fortele americane pe teren.

Ambasadorul iranian al ONU a declarat vineri trecuta ca bazele irakiene care adaposteau trupele americane au fost selectate in primul rand pentru a demonstra exactitatea tintei, nu pentru a ucide americanii, contestand pretentiile publice facute de oficialii de top ai administratiei Trump.

 

“Am spus inainte sa luam masurile noastre militare ca vom alege momentul si locul si am ales locul in care a fost initiat atacul impotriva lui Soleimani”, a declarat pentru CNN ambasadorul Majid Takht Ravanchi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.