Videoclipul care a provocat panica la nivel mondial | Robot de lupta in libertate?

0
131
robot de lupta

Un videoclip cu un robot de lupta a provocat panica la nivel mondial! Ce este mai infiorator? Faptul ca oamenii s-au gandit ca este nevoie de prezenta robotilor pentru a ne inlocui in anumite activitati, sau faptul ca acestia sunt atat de bine conceputi, incat precizia lor depaseste orice imaginatie?

Un videoclip publicat de catre cei de la Corridor Digital, un studio de productie din L.A. specializat in efecte vizuale, a provocat panica in randul oamenilor din intreaga lume.

“Protagonistul” videoclipului este un robot de lupta cu abilitati extraordinare in ceea ce priveste utilizarea armelor. Se vede clar faptul ca acesta este conceput sa ucida o tinta exacta.

Viteza de reactie si exactitatea cu care acesta isi indeplineste scopul sunt uimitoare si inspaimantatoare, in acelasi timp. In videoclipul filmat, robotul este capabil sa identifice rapid care este tinta lui, atunci cand este supus unor factori externi.

Este pus in dificultate prin diferite metode. Pus in fata unui manechin si a unui om, de mai multe ori, robotul este capabil sa identifice imediat tinta (manechinul) si sa actioneze, apasand pe tragaci, fara ezitare. Manechinul este doborat, de fiecare data viata oamenilor nefiind pusa in pericol.

Desi atacat cu diverse obiecte, in nenumarate randuri, robotul se ridica de fiecare data, setat sa isi indeplineasca misiunea.

Robotul de lupta nu pare a fi “deranjat” de oamenii din jurul lui care il lovesc cu brutalitate. Singurul scop al acestuia este sa elimine tinta.

Ce se intampla atunci cand robotul este pus in fata unei alte masinarii?

Atunci cand este pus fata in fata cu noul sau inamic, un caine-robot, acesta pare sa dezvolte sentimente de empatie. Este, oare, un robot creat de oameni, in stare sa isi dezvolte propria constiinta?

Din videoclipul filmat de catre cei de la Corridor Digital intelegem ca da! Se pare ca momentul in care identifica faptul ca trebuie sa lupte impotriva unui alt robot, acesta isi alege singur noile tinte: oamenii care l-au pus in acea situatie.

Incercand sa salveze viata cainelui-robot inofensiv, acesta trage in actualii sai inamici si fuge cu noul sau “prieten”. Se vede disperarea cu care oamenii realizeaza pericolul pe care l-au creat.

In urma acestui videoclip, am ramas cu o singura intrebare: Este real ceea ce tocmai am vazut?

Dupa ce videoclipul cu un robot de lupta setat sa ucida fara ezitare a provocat panica la nivel mondial, cei de la Corridor Digital au publicat un alt videoclip, prin care au explicat faptul ca totul a fost realizat prin intermediul CGI.

Videoclipul este atat de bine editat, incat este foarte greu sa faci diferenta intre realitate si fictiune.

Ce este mai infricosator referitor la acel videoclip? Simpla existenta a unui robot capabil sa ucida fara ezitare, sau faptul ca si-a dezvoltat propria constiinta? Indiferent de posibilul deznodamant al videoclipului, un lucru este sigur: robotii si armele sunt inspaimantatoare. Ce se intampla atunci cand le combini?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.