Avertisment venit din partea Bitdefender. Atacurile informatice legate de COVID-19 sunt la ordinea zilei

0
90
Bitdefender

Pe masura ce tot mai multe tari au fost infectate cu COVID-19 , a crescut si numarul amenintarilor informatice. Bitdefender anunta ca acestea sunt la ordinea zilei . Un procent mai ridicat il au de luni pana vineri cand majoritatea dispozitivelor sunt active.

In medie , se inregistreaza aproximativ 4000 de atacuri pe zi . In zilele de 14,16 si 17 aprilie s-au inregistrat cifre de pana la trei ori mai ridicate fata de o zi normala.

Romania se afla printre tintele preferate din Europa. Cele mai vizate tari sunt Statele Unite ale Americii , Australia si Africa de Sud. Atacatorii abordeaza teme precum vaccinurile impotriva coronavirus si terapiile care te pot vindeca miraculos.

SRI avertizeaza : ,, Atac informatic! ”

 

Bitdefender : ,,Verificati toate informatiile apeland la surse oficiale”

 

,,Sa ramai in siguranta in viata reala inseamna sa pastrezi distanta sociala. Aceeasi regula se aplica si in viata digitala: nu credeti tot ce cititi pe internet. Verificati toate informatiile apeland la surse oficiale, instalati mereu o solutie de securitate si nu deschideti fisiere atasate sau linkuri venite de la necunoscuti” ,  spune Liviu Arsene, specialist in securitate informatica la Bitdefender.

Bitdifender estimeaza ca atacurile informatice vor evolua in acelasi ritm alert cum a evoluat si virusul. IT-ul , transporturile , comerturile si productia sunt cele mai afectate de asemenea amenitari.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.