Piata smartphone-urilor este in scadere. Vanzarile Apple au scazut semnificativ

0
119
Smartphone-urilor

Din anul 2014 , este prima data cand livrarile smartphone-urilor au scazut sub 300 de milioane. Pandemia de coronavirus a determinat scaderea cererii in intreaga lume. In primul trimestru al acestui an , Samsung si Huawei au fost cele mai vandute marci comparativ cu Apple care a inregistrat o scadere semnificativa a comenzilor.

,,Pana la sfarsitul trimestrului, pe masura ce COVID-19 a inceput sa se raspandeasca si in alte regiuni si s-au impus blocajele de severitate variabila. Astfel , au inceput schimbarile de la oferta la cerere.”, scrie Counterpoint intr-un comunicat.

Pe langa Samsung , Huawei si Apple , ce-a de-a patra pozitie in vanzari este ocupata de Xiaomi. Acesta inregistreaza 10% din cota de piata globala.

Smartphone-urilor

Tesla – profituri mari in timpul pandemiei

Productia smartphone-urilor afectata de coronavirus

,,In februarie, cand coronavirusul era centrat pe China, vanzatorii erau preocupati în principal de modul de a construi suficiente smartphone-uri pentru a raspunde cererii globale. Apoi, situatia s-a inrautatit. Productia de smartphone-uri s-a redresat acum, dar pe masura ce jumatate din lume a intrat în blocaj, vanzarile au scazut. ” A declarat Ben Stanton , analist.

Cele mai multe companii de smartphone-uri considera ca inca nu s-a ajuns la adevaratul apogeu creat de coronavirus. Astfel , in prezent, se testeaza  industria. Acestia estimeaza ca unele companii, in special retailerii offline nu vor avea suportul guvernului si vor esua.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.