Au venit la braconaj de rinoceri si au ajuns sa fie mancati de lei

0
83
Au venit la braconaj de rinoceri si au ajuns sa fie mancati de lei

Din anumite motive, de fiecare data cand braconierii sunt mancati de lei sau de alte animale, toata lumea pare cumva multumita. Moralitatea acestui lucru este discutabila, pentru ca, in fond, toata lumea isi doreste ca lumea naturala sa nu fie distrusa.

 

La locul unde au fost mancati barbatii, personalul din parcul african a gasit pusti de vanatoare echipate cu amortizoare, un topor, folosit pentru a taia coarne de rinocer si taietoare de sarma.

 

Nick Fox, proprietarul parcului sud-african, a declarat pe Facebook:

„Am gasit suficiente membre si trei perechi de incaltaminte goale care ne sugereaza ca leii au mancat cel putin trei dintre ei, dar vegetatia este densa si ar putea exista mai multi. Au venit puternic inarmati cu pusti de vanatoare si topoare pe care le-am recuperat si cu suficienta mancare pentru a rezista cateva zile, asa ca banuim ca au venit dupa toti rinocerii nostri de aici. Dar leii sunt paznicii acestui parc, vanatorii au ales parcul gresit si au devenit masa leilor.

 

In timp ce suntem intristati de orice pierdere de viata, braconierii au venit aici pentru a ne ucide animalele, iar acest lucru trimite un mesaj foarte clar celorlalti braconieri ca planurile nu ies intotdeauna cum si-ar dori.

 

Este greu de spus cati braconieri au fost mancati de lei, intrucat zona este acoperita cu vegetatie foarte densa si este posibil sa-i fi tarat prin alte parti. Cea mai buna estimare pe care o avem pana acum este ca trei braconieri au fost mancati. Erau inarmati cu pusti cu amortizoare, cu taietoare de sarma, un topor pentru coarne, asa ca intentionau clar sa ucida rinocerii si sa le taie coarnele. ”

 

Purtatorul de cuvant al politiei, capitanul Mali Govender, a declarat:

„Nu stim identitatile victimelor, dar armele de foc au fost luate de politie si vor fi trimise la laboratorul de balistica pentru a vedea daca au mai fost folosite in braconaj.”

 

Pentru ca oamenii iau decizii imorale pentru a face bani, mai ales in aceste parti ale lumii, braconajul rinocerilor este inca o problema serioasa in Africa de Sud.

 

Chiar astazi, guvernul sud-african a publicat statistici intense despre braconajul rinocerilor, contrabanda cu cornuri de rinocer in 2017. S-a raportat ca anul trecut, 1.028 de rinoceri au fost ucisi si recoltati in mod ilegal.

 

Se estimeaza ca in aceasta tara sunt prezenti 18.796 de rinoceri albi si 1.916 de rinoceri negri. Aceste cifre reprezinta 93% si respectiv 40% din populatiile de rinocer din intreaga lume.

 

Acest tip de situatie este trist oricum l-ati privi. Civilii trebuie sa castige bani pentru a supravietui, iar unii dintre ei iau decizii imorale de a vana animale care sunt inca in viata pe aceasta planeta.

 

Intreaga situatie este trista. Un anumit mod de a trai, un anumit mod de functionare a economiei distruge planeta, si nu este vorba despre capitalism sau comunism, ci despre bogatii care acapareaza averi si saracii care nu au oportunitati de a produce cu propria lor forta de munca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.