Cum indepartezi petele de pe haine?

0
36
Petele

Petele de pe haine pot fi indepartate daca cunosti atat natura cat si provenienta lor. Specialistii recomanda ca murdaria sa fie indepartata intotdeauna de la margine spre centru, pentru a evita formarea unui cerc pe respectivul material. Intotdeauna exista solutii pentru indepartarea petelor iar daca o vei alege pe cea mai buna, cu siguranta rezultatele vor fi cele la care te astepti.

Nu știi cu ce să te îmbraci? Iată cum să-ți alegi hainele în funcție de siluetă!

Cu ajutorul acestor metode poti indeparta chiar si petele vechi de pe haine.

Petele de cafea se scot usor de pe tesaturile de in, bumbac, canepa, daca materialul este lasat inainte de spalare in apa oxigenata. Aceeasi metoda o poti aplica pentru petele de vin , ceai si iarba.

Petele de rugina se pot scoate prin tapetarea respectivului material cu o carpa imbibata in apa sarat. Dupa ce ai facut aceasta etapa , limpezeste cu apa rece si calca-l cat timp este inca umed.

Amesteca o lingura de amoniac cu un litru de apa , apoi pune la fiert recipientul. In momentul in care a dat in clocot, pune orice material care are pete proaspete , de orice fel , deasupra aburului. Astfel, petele dispar usor daca tesatura este tinuta de-asupra aburului.

Petele de pix sau de iarba se curata cu acetona, spirt medicinal sau cu alcool de 90 de grade. Rujul de pe material se scoate prin tamponarea cu alcool de 95 de grade si apoi cu amoniac.

Petele de ceara pot fi scoase cu ajutorul a catorva cuburi de gheata. Pune un cub de gheata pe ceara, pana cand aceasta se raceste. Apoi, tot ce ai de facut este sa scoti ceara intarita cu un instrument ascutit.

Grasimea poate fi indepartata cu sare sau pudra de talc. Cele doua previn intindere petei si absorb lichidul.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.