Trump incearca blocarea in instanta a publicarii cartii lui John Bolton

0
23
John Bolton

Potrivit extraselor din cartea scrisa de fostul consilier de securitate nationala a lui Trump, John Bolton, ,,i-a vandut pe americani ca sa-i fie bine lui’’.Cartea aduce acuzatii grave la adresa lui Donald Trump si descrie amanuntit felul in care presedintele isi foloseste puterea functiei in scopuri personale.

Donald Trump , declaratie incredibila

,, Donald Trump a fost dispus sa opreasca anchete penale pentru a oferi «favoruri personale» dictactorilor pe care ii placea. ’’, potrivit extraselor.

Administratia lui Trump a solicitat de urgenta miercuri seara, blocarea temporara a lansarii cartii.

Intr-unele fragmente din carte , Bolton il acuza pe presedinte de incurajarea Chinei pentru construirea unor lagare de concentrare pentru populatia minoritara. Conform extraselor, prin aceasta actiune , Trump a cautat sprijinul Chinei pentru a obtine realegerea sa in noiembrie.

Fostul consilier de securitate nationala descrie si discutia de la deschiderea summit-ului G20 de la Osaka, care a avut drept tema aceeasi discutie : incurajarea lui Xi de catre Trump pentru construirea lagarelor de concentrare in Xinjiang.

La reuniunea G20 din Japonia, in anul 2019, Trump i-ar fi sugerat lui Xi sa il ajute sa il invinga in alegeri pe Joe Biden. Acesta din urma , l-a acuzat ca i-a vandut pe americani ca sa-si asigure viitorul sau politic prin sprijinul acordat de China.

Totodata , in cartea lui Bolton , Trump pare indiferent la actiunile Chinei , prin care se incalca drepturile omului. ,, Potrivit interpretului nostru, Trump a spus ca Xi ar trebui sa continue sa construiasca aceste lagare. Trump credea ca este exact lucrul potrivit de facut. ’’ a spus John Bolton.

Publicarea cartii chiar inainte de alegeri l-ar putea pune pe Trump intr-o postura deloc favorabila. O multime de pasaje compromitatoare au fost deja distribuite catre jurnalisti. Oficialii de la Casa Alba au facut eforturi mari sa opreasca aceasta actiune.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.