Danemarca si Germania au inceput un proiect gigant !

0
287
Danemarca

Danemarca va fi legata de Germania printr-un tunel subacvatic, unic in lume. Costurile acestuia se ridica la 7 miliarde de euro (52,6 miliarde de coroane daneze).  Va deveni operational la mijlocul anului 2029.

Danemarca va incepe lucrarile la tunelul Fehmarnbelt in ianuarie 2021 si se estimeaza ca vor dura aproximativ 8 ani , a declarat ministrul danez al Transporturilor, Benny Engelbrecht.

Va lega nordul Germaniei de Danemarca

 

Cunoscut sub numele Fehmarnbelt,va lega nordul Germaniei de insula daneza Lolland, pe sub Fehmarn Belt, o stramtoare din vestul Marii Baltice.

Din cauza pandemiei de coronavirus , constructia a fost amanata cu 6 luni. Pe langa autostrada cu patru benzi , proiectul are in plan si construirea unei linii duble de calea ferata. Trenurile si masinile vor traversa stramtoarea in 7 , respectiv 10 minute, comparativ cu feribotul care parcurge aceasta distanta intr-o ora.

Benny Engelbrecht l-a descris drept ,,o noua poarta catre Europa si noua poarta catre viitorul solutiilor de transport ecologice’’ . A precizat ca durata unei deplasari cu automobilul de la Copenhaga la Hamburg va scadea cu o ora, iar calatoria cu trenul va fi mai scurta cu doua ore. In prezent , ambele tipuri de calatorii dureaza in medie 5 ore.

Citeste si : ,,Airbus – reduce productia!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.