Încasările filmelor din 2020 au scăzut din cauza pandemiei! Ce film are șanse să ajungă la 1 miliard de dolari?

0
58

Până în acest moment al anului, o mare parte dintre filmele mult așteptate de către public ar fi trebuit să strângă încasări uriașe, în întreaga lume. Printre acestea se numără și cel mai recent film de la Disney, „Mulan”, ultimul film 007 al lui Daniel Craig, „No Time to Die”, prima aventură cu supereroi a celor de la Marvel, „Black Widow”, urmată de al 10-lea film din seria „Fast & Furious”, „F9”. Însă, aceste filme nu au reușit să strângă atât de multe încasări precum s-ar fi așteptat toată lumea.

Pandemia de coronavirus a închis cinematografele pentru o perioadă nedeterminată, lăsând iubitorii de filme doar să speculeze cât de mult succes ar fi putut să aibă aceste apariții, dacă timpurile ar fi fost altele. Dar cea mai mare întrebare care rămâne pe buzele tuturor este dacă unul dintre acele filme ar fi avut șansa să devină cel de-al 47-lea film care să atingă vreodată un miliard de dolari prin încasările la nivel mondial.

Anul 2019 a fost un an record al filmelor care au reușit să se claseze în locurile fruntașe ale topurilor din box office: „Aladdin”, „Toy Story 4”, „Star Wars: The Rise of Skywalker”, „Joker”, „Captain Marvel”, „Spider-Man: Far From Home”, „Frozen II”, „The Lion King” și „Avengers: Endgame”. Ultimele trei filme se situează în topul celor zece filme din toate timpurile – o realizare incredibilă care te face să te întrebi dacă 2020 s-ar fi putut vreodată ridica la aceste standarde.

Fără doar și poate, toate filmele din 2020 enumerate anterior ar fi zguduit topurile internaționale în box office. Însă, întrucât pandemia de coronavirus a schimbat modul în care funcționează cinematografele, oamenii au început să se întrebe serios dacă vor mai vedea un film cu încasări de un miliard de dolari, în următorii câțiva ani.

Ce film ar avea cele mai mari șanse să obțină încasări de 1 miliard de dolari?

Se pare că „Mulan” s-ar fi putut apropia de câștigurile obținute de alte filme Disney apărute în ultimii ani.  În afara SUA, „The Jungle Book” a încasat 602,5 milioane de dolari, „Aladdin”a adunat 695,1 milioane de dolari, „Beauty and the Beast” a reușit să încaseze 759,5 milioane de dolari și „The Lion King” a încasat suma spectaculoasă de 1.113 miliarde de dolari în cinematografele internaționale. Probabil că și „Mulan” ar fi avut rezultate asemănătoare. Cu toate acestea, dacă „Mulan” nu a reușit să atingă 1 miliard de dolari, iubitorii de filme sunt de părere că nici „Black Widow” sau „No Time to Die” nu ar fi avut șanse.

În cele din urmă, se pare că filmul care ar fi avut cele mai mari șanse să devină al 47-lea film care să încaseze 1 miliard de dolari este „F9”. Acest lucru nu ar mira pe nimeni, mai ales pentru că seria de filme „Fast & Furious” este cu adevărat una dintre cele mai profitabile francize de la Hollywood.

Șansele sunt ca, următorul film de un miliard de dolari să fie produs de Marvel, Disney, sau să facă parte din seria „Fast & Furious”.  De asemenea, mulți oameni speculează că  „Avatar 2” va reuși, fără probleme, să atingă pragul de încasări de 1 miliard de dolari.

Citește și: Top filme care merită vizionate în 2020!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.