Vanzarea de autoturisme ecologice a crescut cu 4,6%

0
50
Autoturisme

Vanzarea de autoturisme ecologice a crescut cu 4,6% in primele patru luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2019. Conform Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme ( APIA ) hibridele inregistreaza o scadere drastica.

,, Desi dupa primele 3 luni din 2020, piata auto este in scadere puternica, aceasta categorie de autoturisme, inregistreaza un volum in crestere totala de 7,2%, comparativ cu primul trimestru al anului trecut. Pe subcategorii, consemnam o crestere importanta de 27,7% la autoturismele full electrice si una mult mai consistenta, de 75%, la cele plug-in. Pe de alta parte, autoturismele hibride inregistreaza, dupa primele 3 luni din 2020, o scadere conjuncturala (posibil, ca urmare a asteptarii demararii Programului Rabla Clasic) de 1,4%. In acest context, cu un inceput favorabil, este de asteptat ca, in acest an, achizitiile de autoturisme „verzi” sa inregistreze volume semnificativ mai mari decat cele din anul anterior, acestea fiind, in mare parte stimulate de Programului Rabla Plus, care a avut o contributie importanta la creşterea extrem de puternica a vanzarilor de autoturisme electrice in perioada derularii Programului multianual 2017-2019. ’’ , declara APIA.

In topul vazarilor autoturismelor plug-in se regaseste BMW – cu 44 de exemplare, urmat de Volvo (33), Porsche (31), Mitsubishi (15), Hyundai (13), Kia (8), Land Rover si Mercedes Benz (cate 7).

Tesla – profituri mari in timpul pandemiei

Cele mai multe autoturisme hibride au fost inregistrate de Toyota – cu 1.081 de unitati, Lexus (70), Honda (52), Ford si Suzuki (cate 30).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.