Sute de romani din Franta si Marea Britanie urmeaza sa fie repatriati

0
61
Romani

Ministerul de Externe a anuntat printr-un comunicat repatrierea a 277 de romani din Franta si Marea Britanie. Printre acestia sunt turisti si medici rezidenti, persoane ale caror contracte de munca au incetat dar si studenti Erasmus.

,, In continuarea demersurilor intreprinse pentru facilitarea revenirii in tara a cetatenilor romani aflati in strainatate si care au fost afectati de masurile de restrangere a transportului aerian adoptate in contextul gestionarii pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, in seara zilei de 23 mai, a fost facilitata revenirea in tara a 140 cetateni romani care se aflau pe teritoriul Republicii Franceze si a 137 cetateni romani din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor si ale Ministerului Afacerilor Interne.

Printre cetatenii romani repatriati din Republica Franceza se regasesc studenti Erasmus, persoane ale caror contracte de munca au fost reziliate, turisti aflati in tranzit din Statele Unite ale Americii si medici rezidenti care si-au desfasurat stagiul in acest stat.’’ , arata comunicatul de presa.

Compania Tarom a asigurat doua curse in scopul repatrierii. Rutele destinate acesteia au fost Bucuresti – Paris – Bucuresti si Bucuresti – Londra – Bucuresti. De asemenea , cursa Bucuresti – Paris a facilitat revenirea in Franta a 76 de francezi aflati in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.