Industria cosmetica renunta la utilizarea talcului

0
61

Pe fondul proceselor din SUA si ingrijorarii consumatorilor, nume importante in fabricarea cosmeticelor renunta la utilizarea talcului in anumite produse.

Aceasta decizie a fost luata ca urmare a unei reevaluari a talcului , care se gaseste uneori in aceeasi roca ca azbestul, fiind cancerigen. Este utilizat in numeroase produse cosmetice  si de ingrijire personala.

Unele dintre companiile care au renuntat la utilizarea acestuia in anumite produse sunt Revlon si L’Oreal. Revlon a eliminat talcul din toate produsele sale de corp.

Liderul pietei de cosmetice pentru corp , Johnson & Johnson , a inceput sa aiba reclamatii si procese pe aceasta tema inca din anul 2013. In 2017 , acesta a fost reclamat in urma unei contaminari cu azbest , care a dus la aparitia cancerului. In SUA si Canada , vanzarea Baby Powder va inceta , Johnson & Johnson motivand aceasta decizie pe motivul scaderii vanzarii si a publicitatii negative.

In anul 2018 , in cadrul unui proces , o femeie din California a depus marturia conform careia aceasta s-a imbolnavit de mezoteliom in urma uitilizarii pudrelor Chanel si J&J.

FDA a declarat ca are in vedere stabilirea unui standard de testare a azbestului, doar in acesta an aducandu-se 50 de probe noi.

Vezi si : Cum au avut de suferit vânzările de parfum din cauza pandemiei? Ce explicații oferă oamenii de știință?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.