Ministrul Educatiei: Noi masuri in ceea ce priveste invatamantul preuniversitar

0
141
ministrul educatiei

Ministrul Educatiei: Noi masuri in ceea ce priveste invatamantul preuniversitar si universitar

Pe perioada starii de urgenta, elevii unitatilor de invatamant preuniversitar, cat si studentii universitatilor intampina dificultati in ceea ce priveste modalitatea de studiu. Deoarece scolile si universitatile din toata tara sunt inchise, s-a propus, initial, organizarea de lectii suport online pentru a nu se pierde contactul profesor-elev.

Datorita faptului ca exista comunitati in care accesul la tehnologie este limitat sau dificil, Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat astazi, 07.04.2020, ca se vor lua noi masuri in ceea ce priveste invatamantul preuniversitar.

 

Masuri privind invatamantul preuniversitar 

 

S-a realizat un parteneriat cu televiziunea publica. Acest lucru este realizat in favoarea elevilor claselor a 8 a si a 12 a , dandu-le noi posibilitati sa isi continue si aprofundeze studiul. Acestia trebuie sa se pregateasca pentru examenele nationale, pe care le vor sustine in viitorul apropiat.

Au fost distribuite tablete comunitatilor dezavantajate. Aceasta actiune este posibila cu sprijinul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti si al altor asociatii non-guvernamentale.

Nu se stie inca data exacta de reluare a cursurilor. Aceasta va fi stabilita in functie de evolutia pandemiei de coronavirus.

Probele scrise ale evaluarii nationale si examenului de bacalaureat se vor stabili in functie de data in care va fi reluata acivitatea scolara normala. Exista posibilitatea ca aceste examene sa fie organizate in luna iulie.

Programa examenelor de evaluare nationala si bacalaureat nu va cuprinde materia predata in semestrul al doilea! A fost emis un ordin prin intermediul caruia au fost anulate simularile examenelor nationale, evaluarile pentru clasele : a 2 a, a 4 a si a 6 a, Olimpiadele si concursurile scolare.

Sesiunea speciala pentru examenul de bacalaureat si examenul national va fi, si ea, anulata.

Subiectele tezelor din semestrul al doilea vor cuprinde doar materia studiata pana la data de 11 martie 2020.

 

Masuri privind invatamantul Universitar

 

Cursurile se vor desfasura, in continuare prin intermediul online-ului. Exceptie fac materiile ce necesita laborator sau stagiu. Activitatile vor fi recuperate intensiv dupa incheierea starii de urgenta.

Admiterea la ciclul de licenta se va organiza dupa sustinerea examenului de bacalaureat. Admiterea la masterat sau doctorat se va organiza dupa sustinerea examenului de licenta sau dizertatie.

Aceste decizii nu sunt definitive. Pot suferi modificari, in functie de evolutia situatiei din Romania si de masurile impuse de Comitetul National Pentru Situatii Speciale de Urgenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.