NASA are vesti ingrijoratoare in privinta miscarilor climatice

0
141
NASA are vesti ingrijoratoare in privinta miscarilor climatice

NASA are vesti nelinistitoare. In 140 de ani de arhive ale miscarilor climatice, 2019 a fost al doilea cel mai fierbinte an din istorie, ceea ce inseamna ca 19 din ultimii 20 de ani sunt acum cei mai calzi din istorie.

 

Intr-un clip video care are putin peste un minut, NASA ofera o succinta revarsare a tendintelor climatice incepand cu 1880. In 2019, Pamantul, care se incalzeste in permanenta, a fost cu 2 grade Fahrenheit (putin peste un grad Celsius) mai cald decat a fost la sfarsitul anilor 1800 .

 

 

Asa cum a subliniat agentia spatiala, aceasta incalzire a avut ca rezultat incendii fara precedent in 2019 si topirea continua a ghetarilor din Groenlanda.

 

“Am depasit pragul de 2 grade Fahrenheit in 2015 si este putin probabil sa ne intoarcem”, a spus Gavin Schmidt, directorul Institutului Goddard pentru Studii Spatiale al NASA. “Acest lucru arata ca ceea ce se intampla este persistent, nu ceva intamplator din cauza unor fenomene meteo: Stim ca tendintele pe termen lung sunt determinate de cresterea nivelului de gaze cu efect de sera din atmosfera. ”

 

Emisiile de dioxid de carbon atmosferice ale Pamantului, un gaz cu efect de sera puternic, sunt acum rasunatoare. Nivelurile de CO2 nu au fost atat de mari in cel putin 800.000 de ani – sau cel mai probabil sunt milioane de ani. Mai mult decat atat, nivelurile de carbon cresc acum la o rata care nu are precedent atat in ​​evidenta geologica, cat si in cea istorica.

 

Recordul de temperatura al NASA se potriveste cu rezultatele altor agentii de cercetare, cum ar fi Administratia Nationala Oceanica si Atmosferica (NOAA) si se bazeaza pe datele colectate de la peste 20.000 de statii meteorologice.

 

Tendinta de incalzire a Pamantului se accelereaza. Ultimul deceniu a fost cel mai cald din palmares. „Fiecare deceniu din anii ’60, in mod clar, a fost mai cald decat cel de dinainte”, a spus Schmidt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.