Polonia, Londra, Marea Britanie si Germania protesteaza

0
57
Protesteaza

AFP relateaza ca manifestantii din Polonia protesteaza pentru ,, incalcarea drepturilor si libertatilor civice’’ .  Acestia considera ca numarul masurilor de sustinere a economiei sunt insuficiente in vremea pandemiei. Sylwester Marczak , purtatorul de cuvant al politiei din Varsovia a declarat ca aceasta a fost o reuniune ilegala care sfideaza restrictiile impuse.

Proteste similare au avut loc in Londra,Marea Britanie si Germania. In Germania , protestul s-a desfasurat in doua tabere , protestatari si contramanifestanti , fiecare tabara numarand circa 1500 de persoane. In cea mai mare parte , protestatarii au fost pasnici. Un barbat a fost arestat , dupa ce a facut salutul nazist care este interzis in Germania. Aceasta nu a fost singura manifestare de aceasta forma , cu cateva saptamani in urma , au avut loc si alte proteste impotriva restrictiilor de pandemie.

In Elvetia , adunarile de peste 5 persoane sunt interzise. Manifestatiile au avut loc in apropiere de sediul Guvernului si Parlamentului elvetian , fortele de ordine blocand accesul in Piata federala din Berna. Un numar de 10 protestatari au fost retinuti de politie , purtand pancarte cu mesaje precum ,,Dictatura nu este solidara’’.

In Londra , dupa ce premierul Boris Johnson a anuntat o usoara relaxare a lockdown-ului in Anglia, populatia protesteaza pentru incalcarea deliberata a distantarii sociale. In Hyde Park , 19 persoane au fost retinute si 10 persoane au fost amendate.

 

Citeste si : Protest in Piata Victoriei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.