SUA blocheaza vanzarile globale catre Huawei

0
50
SUA

SUA va bloca vanzarile globale de cipuri catre producatorul chinez de echipamente de telecomunicatii Huawei Thechnologies. Urmare a acestei decizii este posibil un viitor declin al actiunilor furnizorilor de cipuri.

Departamentul de Comert le permite Statelor Unite ale Americii sa solicite licente pentru vanzari de semiconductori fabricati in strainatate , cu tehnologie din SUA grupului Huawei. Astfel , se stopeaza exporturile catre al doilea mare producator de smartphone-uri din lume.

,,Aceasta actiune pune America pe primul loc , companiile americane pe primul loc si securitatea nationala americana pe primul loc. ’’ , a declarat un oficial al Departamentului de Comert. Pana in acest moment , compania nu a raspuns la o solicitare de comentarii.

Intr-un articol postat de Global Times in China, se afirma faptul ca Beijingul o sa puna companiile americane pe o lista de ,,entitati nesigure’’. Aceasta decizie a fost luata ca urmare a restrictiei aplicata afacerilor cu cel mai important producator de echipamente de telecomunicatii din lume.

,, A existat o lacuna extrem de tehnica prin care Huawei a reusit in realitate sa foloseasca tehnologia SUA prin intermediul producatorilor straini. ’’ , spune secratarul pentru Comert , Wilbur Ross. Declaratia este data ca urmare a anuntului facut pentru noua regula aplicata. Aceasta vizeaza impiedicarea companiei de a-si ,, submina ’’ statutul de companie inclusa pe lista neagra.

Citeste si :Piata smartphone-urilor este in scadere. Vanzarile Apple au scazut semnificativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.